. Ma Zita napja van.
Komplett könyvelőirodát tartottak fenn, másfél milliárdot csaltak el
2019-09-18 11:35:03
Komplett könyvelőirodát tartottak fenn, másfél milliárdot csaltak el

Komplett könyvelőirodát tartottak fenn, másfél milliárdot csaltak el

A bűnszervezetként működő, munkaközvetítéssel is foglalkozó, 25 cégből álló láncolat több mint másfél milliárdos kárt okozott a költségvetésnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) húsz gyanúsítottal szemben tett vádemelési javaslatot.
                                                                             
A pécsi központú, vagyonvédelemmel, takarítással és munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégháló Budapesten, Pécsett, Szekszárdon, Baján, Szegeden, Debrecenben és Kecskeméten vállalt megbízásokat több száz munkavállalóval. A közvetített munkaerő után azonban az adókat és járulékokat, valamint a szolgáltatás áfáját sem fizették be. A dolgozókat ugyan bejelentették, de bevallást nem nyújtottak be utánuk.


A bűnbanda szervezettségét jól mutatja, hogy egy komplett könyvelőirodát tartottak fenn a trükkök eltüntetésére, amit az egyik elkövető volt felesége irányított. De a munkába beszerveztek egy banki alkalmazottat is, aki az újonnan alapított cégek bankszámláinak nyitásánál tette „gördülékenyebbé” az ügymenetet. A gyanúsítottak között van egy budapesti ügyvéd is, aki a fiktív cégbejegyzéseket intézte.
A bűnszervezet irányítóit végül országos akcióban a NAV kommandósai fogták el, a nyomozók mintegy ötven helyszínen tartottak házkutatásokat, tucatnyi gyanúsítottat vettek őrizetbe. A költségvetésnek okozott 1,6 milliárd forintos kár megtérülésére többek között ingatlanokat, bankszámlákat zároltak és készpénzt, luxusautókat foglaltak le.


A NAV bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás megalapozott gyanújával, és húsz gyanúsított elleni vádemelési javaslattal adja át az ügyet a Baranya Megyei Főügyészségnek.

Utoljára frissítve: 2019-09-18 11:37:45

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>