. Ma Ervin napja van.
Könyvbemutató, jótékonysági hangverseny
2014-10-06 05:41:38
Könyvbemutató, jótékonysági hangverseny

Könyvbemutató, jótékonysági hangverseny

A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány  számos rendezvényt szervez megalakulásának 10. évfordulója alkalmából.

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány, amelyik 2004 óta gondoz ingyen, otthoni hospice ellátás keretében gyógyíthatatlan, daganatos betegeket Pécsett, Komlón, Mohácson és térségeikben.

A legtöbb ember otthonában, családi körben szeretne maradni,  s életük záró szakaszát fájdalommentesen, szellemi és lelki erejük birtokában, megszokott környezetükben szeretnék leélni. Ehhez  nyújt segítséget  az alapítvány, ami az otthonápolást speciális képzettségű szakmai teammel végzi.

Az otthoni hospice szakellátás fontos elemei a gyógyászati segédeszközök többek között a felfekvés elleni speciális matrac, szoba WC, különböző járást segítő eszközök, beszerzésük nehézséget jelent a családoknak. Az alapítvány a betegek ellátásának biztonságossá tétele érdekében ezeket megvásárolja és ingyen rendelkezésre bocsátja.

A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány  számos rendezvény szervez megalakulásának 10. évfordulója alkalmából. A Csak hull a könnyem című  könyv – amelynek középpontjában a mindenkit előbb-utóbb érintő gyász, ami a halállal együtt sajnos még ma is tabutéma áll -
 bemutatójára  október 7-én este hat órakor kerül sor a Művészetek és Irodalom Házában. Az eseményen részt két amerikai hospice szakember Frank D. Ferris és John D. Martin is. A kötetet  Frank D. Ferris    MD, FAAHPM, FAACE, igazgatója, dr. Csikós Ágnes elnök, Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány, elnöke, hospice orvos, PTE ÁOK Hospice- Palliatív Tanszék vezetője, valamint  Ungi Szilvia   klinikai szakpszichológus mutatja be.

A hospice világnap alkalmából  pedig  október 11-én  a hagyományokhoz híven délelőtt 11-kor  az Északi Várfal belső sétányán található Méltóság Mezején kerül sor  a nárcisz ültetésre, este pedig a Pécsi Tudományegyetem  Orvostudományi Kar aulájában a Szigeti úton hat  órától veszi kezdetét a Hospice Hangja jótékonysági hangverseny, amelyen fellép a Nyugdíjas Pedagógusok Barátság Kórusa, a PTE 1. számú Gyakorló Általános Iskola Campanella Gyemekkara és a Cantissimo Szülők Kórus, a Testvérvárosok Terei Általános Iskola kórusa,  PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium Vegyes Kara, a Babits Vegyes Kar, a Voisingers és a Vivat Bacchus.

Az esten az összkar előadásában felcsendül,  Moravetz Levente- Balásy Szabolcs: A Méltóság Mezején  című Hospice dal.        
   

Utoljára frissítve: 2014-10-07 21:52:35

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>