. Ma Orbán napja van.
Kortárs Junior – pARTy
2023-03-17 20:41:13
 Kortárs Junior – pARTy

Kortárs Junior – pARTy

A megszokott programok mellett a Pécsi Galériák Kortárs Junior múzeumpedagógiai programja több új elemmel is bővül, amelyek a fiatalok és művészet közötti kapcsolatot erősítik.

 

Bánkuti Gellért és Szelényi Bernát koncertjével elindult egy hiánypótló, fiataloknak szóló programsorozat az m21 Galériában, a Kortás Junior pARTy. Az aktuális kiállításokhoz kapcsolódóan szórakoztató, zenés estékkel várják a középiskolásokat és fiatal felnőtteket. A cél, hogy az ifjúság magáénak érezze a galériában található műtárgyakat és kapcsolódjon hozzá. A folytatásban havi egy alkalommal pécsi középiskolás diákokból álló zenekarok lépnek fel. A kiállításokhoz pedig úgy kapcsolódnak, hogy az együttesek a saját számaik közül kiválasztanak egyet, amelyik valamelyik műtárgyhoz kötődik. Április 6-án az U16, május 5-én pedig a Porszem koncertje lesz hallható.

 

A Zsolnay Negyed E78-as épületében található Kemence Galéria 2013-tól rendszeresen fogad be és szervez önálló kiállításokat és fesztiválokhoz, rendezvényekhez kapcsolódó tárlatokat, kísérőeseményeket. A Művészeti Kar hallgatói közül egyre több jelentkezik itt önálló tárlattal.

 

A Kemence Galéria kiemelt célközönségét a gyerekek és a fiataok alkotják. A 2023-as év első felében olyan vizuális művészeti neveléssel foglalkozó iskolák és szervezetek mutatkozhatnak be, amelyek magas szinten foglalkoznak a kortárs vizuális nevelési irányzatokkal, illetve tevékenységük kikerülhetetlen az általános iskolás korosztály számára.

 

A szervezők nemcsak a tehetséggondozással foglalkozó művészeti iskolákat, alapítványokat és művésztanárok szakköreit mutatják be, hanem olyan tudatos, művészetterápiás foglakozást alkalmazó projekteket is, amelyek kiemelkedőek ezen a területen.

 

A Szent Mór Alapfokú Művészeti Iskola (március 8. – március 31.), a Pécsi Martyn Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola (április 13. – május 7.), a Mandulafa Waldorf Alapfokú Művészeti Iskola (májusban), míg a Zsin Bence képzőművész (segni mossi) (június) mutatkozik be. A kiállítások időtartama alatt számos foglalkozást tartanak, beszélgetéseket és szakmai találkozókat is rendeznek.

Utoljára frissítve: 2023-03-17 20:45:30

További híreink
Minden, amire egy gyerekszív csak vágyhat
Ismét a Zsolnay Negyedben rendezik meg a Városi Gyereknapot Pécsen, kicsiknek, nagyobbaknak és a felnőtteknek is kínálnak szórakozási lehetőséget.
2024-05-24 22:00:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Utcára fel! - urban art fesztivál Pécsen
Urban art fesztivál helyszíne lesz Pécs május 24 és szeptember 22 között.
2024-05-24 21:47:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
A vadhús fogyasztásának előnyei
Szarvas és mangalica húsból készült stifoldert, vaddisznópörköltet is lehetett kóstolni a Nemzeti Agrárkamara Baranya Vármegyei Szervezete immár hagyományos vadétel kósto...
2024-05-22 22:19:15, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orgonák éjszakáját, május 18-án a világ több, mint 30 országában négy kontinensen rendezik meg, amelyen kö...
Bővebben >>