. Ma Beáta napja van.
Kortárs Junior – pARTy
2023-03-17 20:41:13
 Kortárs Junior – pARTy

Kortárs Junior – pARTy

A megszokott programok mellett a Pécsi Galériák Kortárs Junior múzeumpedagógiai programja több új elemmel is bővül, amelyek a fiatalok és művészet közötti kapcsolatot erősítik.

 

Bánkuti Gellért és Szelényi Bernát koncertjével elindult egy hiánypótló, fiataloknak szóló programsorozat az m21 Galériában, a Kortás Junior pARTy. Az aktuális kiállításokhoz kapcsolódóan szórakoztató, zenés estékkel várják a középiskolásokat és fiatal felnőtteket. A cél, hogy az ifjúság magáénak érezze a galériában található műtárgyakat és kapcsolódjon hozzá. A folytatásban havi egy alkalommal pécsi középiskolás diákokból álló zenekarok lépnek fel. A kiállításokhoz pedig úgy kapcsolódnak, hogy az együttesek a saját számaik közül kiválasztanak egyet, amelyik valamelyik műtárgyhoz kötődik. Április 6-án az U16, május 5-én pedig a Porszem koncertje lesz hallható.

 

A Zsolnay Negyed E78-as épületében található Kemence Galéria 2013-tól rendszeresen fogad be és szervez önálló kiállításokat és fesztiválokhoz, rendezvényekhez kapcsolódó tárlatokat, kísérőeseményeket. A Művészeti Kar hallgatói közül egyre több jelentkezik itt önálló tárlattal.

 

A Kemence Galéria kiemelt célközönségét a gyerekek és a fiataok alkotják. A 2023-as év első felében olyan vizuális művészeti neveléssel foglalkozó iskolák és szervezetek mutatkozhatnak be, amelyek magas szinten foglalkoznak a kortárs vizuális nevelési irányzatokkal, illetve tevékenységük kikerülhetetlen az általános iskolás korosztály számára.

 

A szervezők nemcsak a tehetséggondozással foglalkozó művészeti iskolákat, alapítványokat és művésztanárok szakköreit mutatják be, hanem olyan tudatos, művészetterápiás foglakozást alkalmazó projekteket is, amelyek kiemelkedőek ezen a területen.

 

A Szent Mór Alapfokú Művészeti Iskola (március 8. – március 31.), a Pécsi Martyn Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola (április 13. – május 7.), a Mandulafa Waldorf Alapfokú Művészeti Iskola (májusban), míg a Zsin Bence képzőművész (segni mossi) (június) mutatkozik be. A kiállítások időtartama alatt számos foglalkozást tartanak, beszélgetéseket és szakmai találkozókat is rendeznek.

Utoljára frissítve: 2023-03-17 20:45:30

További híreink
Szokások, énekek, fazekak
Megújítja múzeumpedagógiai programját a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum.
2023-03-21 21:08:58, Hírek, Környezetünk Bővebben
Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és az Építéstudományi Egyesület által alapított Építőipari nívódíj a hazai építőipar legmagasabb elismerésének számít.
2023-03-21 21:01:15, Hírek, Környezetünk Bővebben
Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
Csillagászati Hét különleges eseményeinek sora várja az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben március 23–26. között.
2023-03-18 02:50:59, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és az Építéstudományi Egyesület által alapított Építőipari nív...
Bővebben >>