. Ma Ervin napja van.
Kosz, penész mindenfele
2014-03-19 21:47:37
Kosz, penész mindenfele

Kosz, penész mindenfele

Megdöbbentő állapotok uralkodtak abban a pékségben, amelyhez egy Horvátországból érkező gyanús szállítmány nyomán jutottak el a NAV munkatársai.

A koszos, penészes üzemben igazolatlan eredetű lisztet, pékáru előállításához szükséges eszközöket, és kész kenyereket is tároltak a mohácsi pékségben.

A pénzügyőrök közúti ellenőrzés során állítottak meg egy kamiont, ami Horvátországból érkezett, és olyan liszttel volt megrakva, amiről a szállító számlát nem, csak egy horvátországi malomból származó árukiadási bizonylatot tudott bemutatni. A fuvarozó a rakománnyal egy mohácsi pékségbe tartott.

A pénzügyőrök értesítése alapján a hivatal revizorai is megérkeztek a pékségbe. Az üzemben mindenhol kosz, rendetlenség, a falakon penészfoltok, a padlózaton szanaszét hagyott eszközök voltak. A szétszórt lisztben macskák pihentek.

A pékségben talált 21 zsák lisztről a vállalkozó nem tudott számlát bemutatni. Kiderült, hogy januártól folyamatosan, 14.400 kilogramm lisztet vásárolt számla nélkül Horvátországból úgy, hogy közösségi adószámmal nem rendelkezett. Utólag kiváltotta ugyan a szükséges adószámot és beszerzett egy számlát is a teljes árumennyiségről, de azt – mivel a feltűntetett teljesítés kelte nem egyezett a tényleges teljesítési időszakkal – az ellenőrök nem fogadták el, és a beszerzett lisztet igazolatlan eredetű árunak minősítették.

A vállalkozó a feltárt mulasztás miatt az adóhivatal által kiszabott több százezres mulasztási bírságra számíthat.  E mellett a telephelyét is lezárták, az üzem működését felfüggesztették.
.
További vizsgálat tárgya, hogy a pékségből származó termékeket mely üzletekbe és milyen bizonylatokkal szállították ki.

Utoljára frissítve: 2014-03-19 21:51:53

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>