. Ma Zita napja van.
KÓTA-díjas Pécsi Vonósok
2023-01-26 13:59:21
KÓTA-díjas Pécsi Vonósok

KÓTA-díjas Pécsi Vonósok

A Pécsi Vonósok  tevékenységét az amatőr ének-zene legnagyobbjainak járó díjjal ismerte el a a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége.

Az együttes a magyar kultúra napján vehette át a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége KÓTA-díját, amelyet a nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek adtak át. A Pécsi Vonósok és Győri Kornél karmester közel öt évtizede végzett, példamutató ismeretterjesztő, értékőrző, művészetközvetítő tevékenységét, magas színvonalú művészi munkáját ismerte el a szövetség.

A Pécsi Vonósok 1975-ben alakult azzal a céllal, hogy a zeneiskolai tanulmányaikat befejező, de nem zenei pályát folytató növendékek számára lehetőséget biztosítson a további zenélésre. A csaknem öt évtizede működő, nem hivatásos, tehát polgári foglalkozást folytató muzsikusokból álló zenekar a nagy koncertek mellett hangsúlyt fektet arra, hogy a gyerekeket játékos ismeretterjestő matiné koncerteken, a fiatalokat cross-over produkciókon keresztül szólítsák meg. Gyakran adnak karitatív jellegű, jótékony célú hangversenyeket is fogyatékkal élőknek, elviszik az élő zene hangjait idősek otthonába, de akár a börtönbe is. Missziójuknak tekintik, hogy Baranya megye kisebb településein is megszólaljon az élő komolyzene.

A hetente tartott próbáikon kívül felléptek a Zsolnay Negyed Éjszakáján, számos koncertet adtak a Zsolnay Kulturális Negyedben és közreműködtek az ott megrendezett fesztiválokon is.

Utoljára frissítve: 2023-01-26 13:59:39

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>