. Ma Beáta napja van.
KÓTA-díjas Pécsi Vonósok
2023-01-26 13:59:21
KÓTA-díjas Pécsi Vonósok

KÓTA-díjas Pécsi Vonósok

A Pécsi Vonósok  tevékenységét az amatőr ének-zene legnagyobbjainak járó díjjal ismerte el a a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége.

Az együttes a magyar kultúra napján vehette át a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége KÓTA-díját, amelyet a nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek adtak át. A Pécsi Vonósok és Győri Kornél karmester közel öt évtizede végzett, példamutató ismeretterjesztő, értékőrző, művészetközvetítő tevékenységét, magas színvonalú művészi munkáját ismerte el a szövetség.

A Pécsi Vonósok 1975-ben alakult azzal a céllal, hogy a zeneiskolai tanulmányaikat befejező, de nem zenei pályát folytató növendékek számára lehetőséget biztosítson a további zenélésre. A csaknem öt évtizede működő, nem hivatásos, tehát polgári foglalkozást folytató muzsikusokból álló zenekar a nagy koncertek mellett hangsúlyt fektet arra, hogy a gyerekeket játékos ismeretterjestő matiné koncerteken, a fiatalokat cross-over produkciókon keresztül szólítsák meg. Gyakran adnak karitatív jellegű, jótékony célú hangversenyeket is fogyatékkal élőknek, elviszik az élő zene hangjait idősek otthonába, de akár a börtönbe is. Missziójuknak tekintik, hogy Baranya megye kisebb településein is megszólaljon az élő komolyzene.

A hetente tartott próbáikon kívül felléptek a Zsolnay Negyed Éjszakáján, számos koncertet adtak a Zsolnay Kulturális Negyedben és közreműködtek az ott megrendezett fesztiválokon is.

Utoljára frissítve: 2023-01-26 13:59:39

További híreink
Szokások, énekek, fazekak
Megújítja múzeumpedagógiai programját a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum.
2023-03-21 21:08:58, Hírek, Környezetünk Bővebben
Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és az Építéstudományi Egyesület által alapított Építőipari nívódíj a hazai építőipar legmagasabb elismerésének számít.
2023-03-21 21:01:15, Hírek, Környezetünk Bővebben
Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
Csillagászati Hét különleges eseményeinek sora várja az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben március 23–26. között.
2023-03-18 02:50:59, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Las Vegas-i építészeti versenyen kiemelt elismerésben részesültek a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informati...
Bővebben >>