. Ma Ervin napja van.
Középpontban az esendő ember
2017-09-02 22:10:54
Középpontban az esendő ember

Középpontban az esendő ember

A Pécsi Harmadik Színház elkövetkezendő évadának kínálatában a kortárs dráma és zenés játék, hazai és határon túli vendégprodukció egyaránt helyet kap.

Jövő év tavaszán  kerül színre Schwajda György: A szent család című komédiáját a színház igazgatója, a Jászai-díjasVincze János rendezésében. Ugyancsak ő állítja színpadra Füsti Molnár Éva Jászai-díjas színművész főszereplésével Visky András: Júlia – párbeszéd a szerelemről című darabját.

Az utóbbi évek egyik legjelentősebb színházi eseményeként emlegetett, határon túli előadást, a Bartis Attila által írt és színpadra állított Rendezést a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata hozza el Pécsre a Határtalan város-Határtalan színház elnevezésű programsorozat keretében, amelyben eddig 12 társulat 36 produkciójából közel másfél száz előadást láthattak a színházbarátok, marosvásárhelyi teátrum  azonban most első ízben mutatkozik be.

Nem lenne teljes az évad a veszprémi Pannon Várszínház vendégjátéka nélkül. Zenés produkcióik közül most egy igazán különleges játékkal érkeznek, a Vad Fruttik zenekar frontemberéről, Likó Marcellről megjelent könyv nyomán született A bunkerrajzoló című előadás.

A Mucsi Zoltán és Scherer Péter nevével fémjelzett, sajátos világlátású és humorú előadások közül az Eztrád ,,zenés alternatív társadalomkritika” teszi próbára az új évadban nézőink nevetőizmait. A Nézőművészeti Kft. és a Szkéné Színház közös produkciója 2016-ban elnyerte a Vidor Fesztivál különdíját.

Szűcs Nellit még a beregszászi teátrum vezető színészeként, sok kitűnő előadásban ismerte meg a  pécsi publikum az elmúlt évtizedben, de a Jászai-díjas, érdemes művész immár a budapesti Nemzeti Színház tagjaként is sikert aratott nálunk. Most egyszemélyes produkcióval érkezik, amellyel a XX. század egyik legnagyobb magyar színésznőjének, Fedák Sárinak állít emléket.

Sikeres produkcióik közül továbbra is repertoáron marad Székely Csaba komédiája, az 50. előadásán túl lévő Bányavirág; a hasonló szériát megért Ibusár-megállóhely című zenés huszerett Parti Nagy Lajos szövegével és Darvas Ferenc dalaival; Örkény István klasszikusa, a Kulcskeresők, Görgey Gábor korai abszurdja, a Komámasszony, hol a stukker?, továbbá a 2016-os POSZT-on két díjat nyert Piszkavas és az elmúlt évad legfrissebb bemutatója, Émile Ajar: Előttem az életcímű regényének színpadi adaptációja.  Az idén 70 esztendős humorista, Nagy Bandó András Mondj igazat és valódit! című új szerzői estjével jelentkezik, de a negyed százada alakult szegedi alternatív színházi csoport, a Perovics Zoltán vezette Metanoia Artopédia  egyik újabb produkciója is látható lesz.
  
A gyermekeknek óvodás kortól a kisiskolás korosztályig szóló kínálatukban ott található a Csibész Csabi című interaktív koncertmese, melyet országszerte több helyütt is játszanak. A felvidéki énekes-mesemondó, Écsi Gyöngyi 2018 tavaszán legújabb, Az elveszett bárány című, somogyi népmesét feldolgozó interaktív zenés játékával érkezik.  A kifejezetten középiskolásoknak szánt tantermi színházi programban Kai Hensel: Klamm háborúja című monodrámáját ebben az évadban is műsoron tartják.


A zenés vígjátékok kedvelői a Moravetz Levente – Horváth Krisztián szerzőpáros produkciói közül a  A világ teremtődése, Örömlányok végnapjai  és az Egy életem, két halálom című krimibohózatot tekinthetik meg.

Utoljára frissítve: 2017-09-02 22:12:51

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>