. Ma Levente napja van.
Középpontban az esendő ember
2017-09-02 22:10:54
Középpontban az esendő ember

Középpontban az esendő ember

A Pécsi Harmadik Színház elkövetkezendő évadának kínálatában a kortárs dráma és zenés játék, hazai és határon túli vendégprodukció egyaránt helyet kap.

Jövő év tavaszán  kerül színre Schwajda György: A szent család című komédiáját a színház igazgatója, a Jászai-díjasVincze János rendezésében. Ugyancsak ő állítja színpadra Füsti Molnár Éva Jászai-díjas színművész főszereplésével Visky András: Júlia – párbeszéd a szerelemről című darabját.

Az utóbbi évek egyik legjelentősebb színházi eseményeként emlegetett, határon túli előadást, a Bartis Attila által írt és színpadra állított Rendezést a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata hozza el Pécsre a Határtalan város-Határtalan színház elnevezésű programsorozat keretében, amelyben eddig 12 társulat 36 produkciójából közel másfél száz előadást láthattak a színházbarátok, marosvásárhelyi teátrum  azonban most első ízben mutatkozik be.

Nem lenne teljes az évad a veszprémi Pannon Várszínház vendégjátéka nélkül. Zenés produkcióik közül most egy igazán különleges játékkal érkeznek, a Vad Fruttik zenekar frontemberéről, Likó Marcellről megjelent könyv nyomán született A bunkerrajzoló című előadás.

A Mucsi Zoltán és Scherer Péter nevével fémjelzett, sajátos világlátású és humorú előadások közül az Eztrád ,,zenés alternatív társadalomkritika” teszi próbára az új évadban nézőink nevetőizmait. A Nézőművészeti Kft. és a Szkéné Színház közös produkciója 2016-ban elnyerte a Vidor Fesztivál különdíját.

Szűcs Nellit még a beregszászi teátrum vezető színészeként, sok kitűnő előadásban ismerte meg a  pécsi publikum az elmúlt évtizedben, de a Jászai-díjas, érdemes művész immár a budapesti Nemzeti Színház tagjaként is sikert aratott nálunk. Most egyszemélyes produkcióval érkezik, amellyel a XX. század egyik legnagyobb magyar színésznőjének, Fedák Sárinak állít emléket.

Sikeres produkcióik közül továbbra is repertoáron marad Székely Csaba komédiája, az 50. előadásán túl lévő Bányavirág; a hasonló szériát megért Ibusár-megállóhely című zenés huszerett Parti Nagy Lajos szövegével és Darvas Ferenc dalaival; Örkény István klasszikusa, a Kulcskeresők, Görgey Gábor korai abszurdja, a Komámasszony, hol a stukker?, továbbá a 2016-os POSZT-on két díjat nyert Piszkavas és az elmúlt évad legfrissebb bemutatója, Émile Ajar: Előttem az életcímű regényének színpadi adaptációja.  Az idén 70 esztendős humorista, Nagy Bandó András Mondj igazat és valódit! című új szerzői estjével jelentkezik, de a negyed százada alakult szegedi alternatív színházi csoport, a Perovics Zoltán vezette Metanoia Artopédia  egyik újabb produkciója is látható lesz.
  
A gyermekeknek óvodás kortól a kisiskolás korosztályig szóló kínálatukban ott található a Csibész Csabi című interaktív koncertmese, melyet országszerte több helyütt is játszanak. A felvidéki énekes-mesemondó, Écsi Gyöngyi 2018 tavaszán legújabb, Az elveszett bárány című, somogyi népmesét feldolgozó interaktív zenés játékával érkezik.  A kifejezetten középiskolásoknak szánt tantermi színházi programban Kai Hensel: Klamm háborúja című monodrámáját ebben az évadban is műsoron tartják.


A zenés vígjátékok kedvelői a Moravetz Levente – Horváth Krisztián szerzőpáros produkciói közül a  A világ teremtődése, Örömlányok végnapjai  és az Egy életem, két halálom című krimibohózatot tekinthetik meg.

Utoljára frissítve: 2017-09-02 22:12:51

További híreink
3276 expedíciós nap
Kiállítás nyílt Pécsett Balázs Dénes múzeumalapító geográfus emlékére.
2018-06-08 20:25:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Megújul a mikrobiológiai labor
Sok betegnek segít majd a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya megújuló mikrobiológiai laboratóriuma.
2018-06-05 02:36:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Új szerepben a gyerekkönyvtár
Teljes körű felújítás, belsőépítészeti átalakítás és eszközbeszerzés is a része annak a több mint 32 milliós projektnek, amely a napokban kezdődött a komlói gyermekkönyvt...
2018-05-30 02:28:02, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az idei konvergencia jelentés az euró bevezetése felé tett tagállami előrelépéseket értékeli.
Bővebben >>