. Ma Ervin napja van.
Kroos lába hozta meg a győzelmet
2018-06-23 23:04:34
 Kroos lába hozta meg a győzelmet

Kroos lába hozta meg a győzelmet

Izgulhat Németország! Ezzel a megállapítással fejeztem be az előző tudósítást és ezzel kezdem el a mai utolsót!


Izgulhatnak, mert most azzal a Svédországgal játszanak, amely csapat világbajnoki selejtezőn utoljára pontot tudott tőlük rabolni és úgy egyébként Dél-Korea ellen szervezett, bár kissé unalmas játékot mutatott. Janne Andersson már közölte is a svéd sajtóval, hogy ma aztán végképp nem rohannak sehova, nem fognak nekimenni a németeknek.


Viszont a másik oldalon muszáj lesz szétszaggatni az istrángot ugyebár, tudja ezt Joachim Löw is, aki nem kevesebb, mint négy helyen változtatott – részben kényszerből – a kezdőcsapatán az előző fordulóhoz képest. Hummels, Plattenhardt, Khedira és Özil ülnek ezúttal a kispadra, Rüdiger, Hector, Rudy és Draxler pedig a kezdőben találta magát, ketten a védelemben, ketten pedig a középpályára kerülnek majd.


Janne Andersson – német kollégájával ellentétben – nem különösebben nyúlt bele a dél-koreaiak elleni kezdőcsapatába, csupán Jansson helyére a védelembe rakta be azt a Lindelöföt, aki a Manchester United védője, és akit a közvélemény már az előző meccsen a csapatba követelt.


Érdekesség, hogy egyrészt Hummels azért nem kezd ma, mert csigolyasérülést szenvedett Mexikó ellen, illetve Joachim Löw a csapatnak extra szünnapot adott az első forduló után. Most megnézzük, hogy mindez milyen hatással lesz a német csapatra!


A német kezdőcsapat: Neuer – Kimmich, Boateng, Rüdiger, Hector – Rudy, Kroos – Müller, Reus, Draxler – Werner Szövetségi kapitány: Joachim Löw
A svéd kezdőcsapat: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg – Berg, Toivonen Szövetségi kapitány: Janne Andersson
Játékvezető: Szymon Marciniak (Lengyelország)


1. perc: A kék-sárga szerelésben játszó svédek indítják a játékot, a németek fehér-fekete szerelésben játszanak! Szymon Marciniak egy lengyel bíró, ő vezeti a találkozót!
9. perc: Reus kap egy kiugratást a jobboldalon, élesen bead a mellette futó Wernernek az alapvonalról, Lindelöf máris szereli, így nem tudja betenni a jobb alsóba!
14. perc: Berg kap egy kiugratást középen, Boateng van vele, aki ellöki, felrúgja a tizenhatoson belül, ráadásul még Neuer is jön, mindennek ellenére sem befújt tizenegyes, sem videóbírózás nincs! Érdekes, hogy a videós szobában sem tűnt fel az eset senkinek!
 19. perc: Rudy (nem a tudósító) lőtt egyet messziről mert két társa is lesen volt, akiknek adhatta volna, de csak a reklámtáblákat ijesztgette vele…
31. perc: Rudy megsérült! Cserélni kell a németeknek! Ilkay Gümdogant küldi be Löw, jegelik a sérült tarkóját!
32. perc: ÓRIÁSI BAJBAN A NÉMETEK!!! Vezet Svédország!!! Claesson ível a jobboldalon Toivonennek, ő mellkassal leveszi, majd hat méterről átemeli a kifutó Neuert, Rüdiger nem tud szerelni! Lehet, hogy a címvédő 2002 és 2014 után ismét kiesik a csoportkör után? 0:1!
39. perc: JAJJ! Majdnem egyenlít a német csapat! Gündogan balról tüzel, a kapusról kipattanó a németeké, Müller ismétlése már kimegy a kapu mellett az alapvonalon! A szöglet veszélytelen!
44. perc: Claesson kap a jobboldalra egy ívelést, nem tudja eldönteni, hogy lőjön vagy passzol, megcsinált egy cselt de Hector sarokkal oldja meg a mentést! Ez a németek szerencséje!
45.perc: És az, hogy csak két percet hosszabbít a bíró, majd lefújja az első félidőt!


Lesz mit megbeszélni a szünetben a német öltözőben, ugyanis óriási bajban vannak! A svédek azt csinálják tökéletesen, amit megígértek, több helyzetecskét is kidolgoztak, egyet be is lőttek, kontrákra játszanak. kevés az igazán komoly helyzet, nagyon jól megfojtják a skandinávok a német középpályát, így aztán a támadások szervezése is nehézkes a címvédőnél. Nagyon abba az irányba haladunk, hogy 2002 és 2014, a franciák és a spanyolok búcsúja után Németország is elköszön a csoportkör végén! Én is elköszönök, de csak egy negyedórára!


46. perc: Cserélnek a szünetben a németek! Draxler marad a kispadon, Gomez lép pályára! És akkor a németek el is kezdik a második félidőt!
48. perc: GÓL!!! Egyenlít Németország! Werner kap labdát a baloldalon, leviszi az alapvonalig, majd beadja, megpattan Gomez lábán, így jó Reusnak, aki a bal alsóba tüzel! 1:1
52. perc: Ekdal löki fel Wernert, megkapja a sárgalapját! Aztán Werner még egy kicsit reklamál...
56. perc: Werner megint bead balról, megtalálja Hectort, Hector meg a kapust a gyengécske lövésével! Azért veszélyes volt!
61. perc: Reus kiosztja svéd térfélen Kimmichnek jobbra a labdát majd elindul területbe, visszakapja Kimmichtől, majd a bal alsó mellé pöcköl! Még fél óra!
68. perc: Boateng jobboldali beadása Gomezt találja középen, aki 5 méterről az égbe emel, más kérdés, hogy a partjelző szerint lesről!
71. perc: Boateng sárgalapot kap, miután Forsberget rúgja fel a középpályán a lengyel spori orra előtt!
74. perc: Svéd csere! Claesson hagyja el a pályát, Durmaz érkezik a helyére! Még 16 perce van a németeknek!
76. perc: Egy jobboldali svéd szögletet Forsberg elé fejel a védelem, aki kapásból kapura teszi, de Neuer fogja! Veszélyes volt!
77. perc: Toivonen lejön a pályáról, Guidettit küldi be Janne Andersson! Ez volt a második svéd csere!
82. perc: Egy piros, egy sárga! Boateng felrúgja Berget, aki ezért megkapja a második sárgáját! A svédek addig reklamálnak, míg a dumáért Granqvist is kap egyet, de azért kidumálták Boatengnek a második sárgát! A szabadrúgást óriási bravúrral védi Neuer, miután a jobbról érkező ívelés megpattan egy svéd fején!
87. perc: Nagyon támadni akarnak a németek! Csere! Hector helyett Brandt érkezik, aki csatár!
88. perc: OLSEN!!! Kroos baloldali beadása után Gomez fejesét szedi ki a léc alól! Csodálatos védés!!!
90. perc: Utoljára cserélnek a svédek! Berg helyett jön Isaac Thelin! Öt percet hosszabbít Marciniak!
92. perc: LÉÉÉÉÉÉC! Egy baloldali német szögletet követően tisztáznak a védők Brandt elé, aki kapásból tüzel jó messziről, szinte kettétöri a bal lécet!
94. perc: GÓÓL! HIHETETLEN!! A németek kapnak még egy szabadrúgást a baloldalon, 17 méterre a svéd kaputól, Kroos elvégzi, kapura lövi, kipókhálózza a jobb felsőt! Így nyerik meg a németek! Elképesztő!
97. perc: Most fújja le Marciniak a mérkőzést! Óriási szerencsével nyertek a németek!


Kroos lába hozta meg a győzelmet a legvégén a németeknek! A svédek kritikája, hogy bár a 82. percben emberelőnybe kerültek, ez mégsem érződött a játékon. Így a németeknek ezzel a győzelemmel három pontjuk van, és ha megverik Dél-Koreát az utolsó körben, akkor Mexikóval együtt mennek tovább a következőbe!


Annyi szubjektív véleményt azért hadd mondjak el, hogy nem értettem itt a végén az öt perces hosszabbítást, de hát ezt a mindig a játékvezető dönti el és tudja ennek az okát. Mindenesetre tény, hogy sérülés vagy a videó-bíró használata nem lassította a játékot. Mindegy! Nem is az a dolgom, hogy ezzel foglalkozzak! Tény, hogy a németek nyertek és megmaradt az esélyük a továbbjutásra!
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-23 23:10:44

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>