. Ma Zita napja van.
Különleges bor és balett bemutató
2013-01-22 06:28:51
Különleges bor és  balett bemutató

Különleges bor és balett bemutató

Táncoló buborékok, avagy balett gyöngyözőborral mottó jegyében kettős bemutatót tart a Pécsi Balett és a Vylyan Pincészet február 1-jén a Pécsi Nemzeti Színházban.
 
A Pécsi Balett: Banális viszonyok - édes finomságok című nagyszínpadi balettjének premierjét követő fogadáson mutatja a be a Vylyan Pincészet első gyöngyözőborát, a KSZÍ-t.
Itt kerül átadásra - immár második alkalommal - a Pécsi Balett Társulati Díja, amelyet az elmúlt évadban nyújtott teljesítménye alapján, a táncművészek titkos szavazással ítélik oda arra érdemes kollégájuknak. Az elismeréssel járó összeg mellett a díjazott kapja az első, exkluzív palack  KSZÍ-t. A premierbérleteseket, a táncművészeket és a Vylyan Pincészet vendégeit Rázga Miklós a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Vincze Balázs a Pécsi Balett igazgatója és Debreczeni Mónika a Vylyan birtokigazgatója köszönti.
 
A Vylyan Pincészet védjegye a bor és a művészetek összefonódása. A Pécsi Balett több, mint ötven esztendeje alkot a tradíció és innováció jegyében, meghatározója a dinamizmus, a lendület, a nyitottság és a szenvedély. Lehet- e annál tökéletesebb párosítás, mint a szépség és a finomság a színpadon és a palackban?
 
Mint Vincze Balázs a Pécsi Balett  igazgatója elmondta, számára az alkotásra inspiráló szenvedélyt szimbolizálja a Vylyan Pincészet új bora, amelyet ugyanolyan izgalmas kihívás lehetett elkészíteni, mint amilyen a világ egyik legnagyobb zeneszerzőjének kompozícióira alkotni,  és az embernek  álmait  színpadon megvalósítani.
 
- E különleges bor, a [KSZÍ] alapborának a Pinot Noir-t választottuk, amely nemcsak élénk gyümölcsösséget, de mélységet is ad a kortynak. A játékot ugyanis  csak komolyan érdemes játszani. Légies és pikáns mivolta tökéletesen harmonizál a Mozart zseniális muzsikájának ihletésére készült balett rokokó világával – folytatja tovább a balett-igazgató gpndolatait a Vylyan Pincészet tulajdonosa Debreczeni Mónika.
 
A Pécsi Balett táncművészeitől nem áll távol a jókedv és a humor, ahogy ezt már több alkalommal bebizonyították a színpadon is. Új nagyszínpadi balettjük sem szűkölködik majd a szellemes és igazán szórakoztató jelenetekben. A szemet gyönyörködtető és a rokokót idéző látványvilágról Molnár Zsuzsa díszlet- és jelmeztervező gondoskodik, a koreográfus asszisztense: Czebe Tünde Harangozó-díjas, rendező-koreográfus: Vincze Balázs Harangozó-díjas, Imre Zoltán-díjas.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>