. Ma Ervin napja van.
Különleges műtétre gyűjtenek
2017-10-07 01:53:39
Különleges műtétre gyűjtenek

Különleges műtétre gyűjtenek

A pécsi Khín Veronika súlyosan megsérült egy balesetben, egy műtét segítségével ismét talpra állhat, teljes életet élhet.


Egy pécsi fiatal nőnek nagy segítségre van szüksége.  Khín Veronika - a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont egykori diákja, a magyarországi német közösség tagja - tíz évvel ezelőtt egy szinkronkorcsolya-gálára utazott csapattársaival. Balesetet szenvedtek, Veronika súlyosan sérült. Bár többször műtötték, állapota nem javult. Mára napjai nagy részét ágyban fekve tölti.


Bő egy évvel a baleset után, elhagyhatta a mankót. Lassú gyógyulás vette kezdetét. Gyógytornára járt. Három évig úgy, ahogy, minden rendben volt, majd eljött 2012, egyre jobban fájt számára a járás, lassan nem tudott már megmozdulni, ágynak dőlt. Több kezelésen esett át, ám az állapota nem javult.


Nem szeretette volna, ha végleg a négy fal között kellene leélnie az életét, ezért az interneten keresgélni kezdett, s ott talált rá egy német professzorra, aki elvállalná a műtétjét. Százszázalékos javulást ugyan ő sem ígér, de javítani tud az állapotán. A beavatkozás körülbelül 21 millió forintba kerülne, ami a légi szállítást, a műtétet, a kórházi lábadozást foglalja magában.


A szükséges összeg összegyűjtése érdekében saját alapítványt hoztak létre édesapja ismerősének ügyvédi irodája segített a Vera Gyógyulásáért Alapítvány életre hívásában.


Most széleskörű összefogás ad reményt Veronikának egy Németországban végrehajtandó műtétre, amelynek révén újra teljes életet. A beavatkozás több mint 21 millió forintba kerül, az összeget a család önerőből nem tudja előteremteni.


Október 7-én 18.00 órától jótékonysági estre kerül sor a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont sportcsarnokában. Az est fővédnöke Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke Fő támogatója Michelisz Norbert, Magyarország legsikeresebb autóversenyzője (WTCC pilóta). Az általa felajánlott dedikált ajándékokra a khin.hu honlapon lehet licitálni. További licitre bocsátható tárgyakat is szívesen fogad az alapítvány.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>