. Ma Ervin napja van.
Kultúrával a családokért
2017-02-12 13:35:35
Kultúrával a családokért

Kultúrával a családokért

Az elkövetkező két évben a Zsolnay Örökségkezelő NKft. a Kultúrával a családokért  projektjének keretében Közel félezer a családokat támogató program  várja az érdeklődőket Pécsett.

A Széchenyi 2020 program keretében meghirdetett Védőháló a családokért felhívásra beadott pályázatával elnyert 40 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával Kultúrával  a családokért címmel új, ingyenes programsorozatot  indított útjára a Zsolnay Örökségkezelő NKft., amelynek  keretében a kultúra eszközeivel  nyújt a családoknak élményszerű, fejlesztő programokat.  A két év  alatt  5000 látogatót várnak a  harminc féle, összesen 457 programra, amelyek között szerepelnek ismeretátadó, készségfejlesztő, tanácsadó és  szórakoztató  programok egyaránt, amelyekre  a Zsolnay Kulturális Negyedben, valamint a ZsÖK belvárosi helyszínein  kerül sor.


Az Emberi Erőforrás-fejlesztési Operatív Program  részeként megvalósuló  projekt kiemelten  a  gyermekeket nevelő családoknak, azok testi-lelki-szellemi egészségének megtartásához, mentálhigiénéjéhez, illetve mindennapi feszültségeik kezeléséhez és krízishelyzeteik átvészeléséhez  számos programmal nyújt  segítséget, amelyek  megvalósításához  a ZsÖK 14 partnerrel kötött együttműködési megállapodást.


Az események több  témakört - Házasság hete  a fiatalok családi életre való felkészítéséhez nyújt segítséget , a  Szülőakadémia a gyermekneveléssel kapcsolatos ismeretek bővítését célozza meg, a sajátos vagy nehéz helyzetben lévő családokat segítő programok közé tartozik többek között a Válás és újjászületés című egyéni tanácsadás, valamint az Alzheimer Café, amely a demenciával érintett betegek, családtagjaik egy csésze kávé melletti előadássorozata  - ölelnek fel .  A családi közösségépítő programok  pedig a kikapcsolódást, az együttlétet szolgálják.


A projekt keretében előadást tart többek között Bagdy Emőke és Pál Ferenc atya, valamint az érdeklődők részt vehetnek asszertív kommunikációs tanácsadásokon, különböző work shopokon, művészetterápiás foglalkozásokon, konzultációkon. A Muzsikáló Családok című koncertsorozatban  a Pécsi Tudományegyetem  Művészeti Karának neves muzsikusai – köztük például a világhírű gordonkaművész, Várdai István – családtagjaikkal  együtt lépnek fel. Ugyancsak tartalmas szórakozást kínál az Együtt épít a család, a Családi társasjáték,  vagy az  Élmény Műhely  nevet viselő kreatív program.


A projekt kiemelt figyelmet fordít a generációk közötti együttműködésre, illetve az idősebb korosztály integrálására, így a kínálatban megtalálhatók a senior programok is, de gondolva a velük érkező  kicsikre az ő felügyeletükre  is odafigyelnek.

Utoljára frissítve: 2017-02-12 13:36:59

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>