. Ma Ákos, Bátor napja van.
Letartóztatták a komlói rablópárost
2024-01-29 21:07:26
Letartóztatták a komlói rablópárost

Letartóztatták a komlói rablópárost

Egy hónapra én elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását a Pécsi Járásbíróság a Komlón,  felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.


A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak  január 5-én az esti órákban Komlón megfenyegettek egy nőt, majd erőszakkal kitépték a kezéből a nála lévő táskát, miközben a kezét megragadva őt a földre lökték. Az elkövetők eltulajdonították a nő laptopját, a kulcsait, élelmiszereit, valamint a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel, bankkártyával és személyes irataival együtt. A bűncselekménnyel okozott kár körülbelül 200.000 forint.


Január 20. napján, az esti órákban, a gyanúsítottak maszkot viselve Komlón odaléptek egy  nőhöz, kinek a hasához egyikük kést szorított, miközben felszólították arra, hogy adja át az értékeit. A sértett ekkor átadta a nála lévő pénztárcáját a benne lévő készpénzzel, valamint a telefonját és az óráját is. Az elkövetőknek futva távoztak a helyszínről. A bűncselekménnyel okozott kár körülbelül 100.000 forint.


Figyelemmel a jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény miatt várhatóan kiszabásra kerülő súlyos büntetésre, alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén, az eljárásban elérhetetlenné válnának, megszöknének, elrejtőznének, az eljárás jelenlegi szakaszában a bizonyítási eljárást az eljárásban résztvevő egyéb személyek jogellenes befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetnék, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el. Mindezekre tekintettel rendelte el a bíróság a gyanúsítottak letartóztatását, melyet a fiatalkorú gyanúsított vonatkozásában javítóintézetben rendelt végrehajtani.


A bíróság határozata végleges.

Utoljára frissítve: 2024-01-29 21:07:54

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Emberkereskedők kerültek a rács mögé
Jogerős ítélet született az emberkereskedelemmel foglalkozó család ügyében.
2024-01-24 21:31:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A pécsi kardiókör egy különleges túraútvonal, ami mozgásra ösztönöz.
Bővebben >>