. Ma Rafael napja van.
Letartóztatták a komlói rablópárost
2024-01-29 21:07:26
Letartóztatták a komlói rablópárost

Letartóztatták a komlói rablópárost

Egy hónapra én elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását a Pécsi Járásbíróság a Komlón,  felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.


A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak  január 5-én az esti órákban Komlón megfenyegettek egy nőt, majd erőszakkal kitépték a kezéből a nála lévő táskát, miközben a kezét megragadva őt a földre lökték. Az elkövetők eltulajdonították a nő laptopját, a kulcsait, élelmiszereit, valamint a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel, bankkártyával és személyes irataival együtt. A bűncselekménnyel okozott kár körülbelül 200.000 forint.


Január 20. napján, az esti órákban, a gyanúsítottak maszkot viselve Komlón odaléptek egy  nőhöz, kinek a hasához egyikük kést szorított, miközben felszólították arra, hogy adja át az értékeit. A sértett ekkor átadta a nála lévő pénztárcáját a benne lévő készpénzzel, valamint a telefonját és az óráját is. Az elkövetőknek futva távoztak a helyszínről. A bűncselekménnyel okozott kár körülbelül 100.000 forint.


Figyelemmel a jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény miatt várhatóan kiszabásra kerülő súlyos büntetésre, alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén, az eljárásban elérhetetlenné válnának, megszöknének, elrejtőznének, az eljárás jelenlegi szakaszában a bizonyítási eljárást az eljárásban résztvevő egyéb személyek jogellenes befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetnék, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el. Mindezekre tekintettel rendelte el a bíróság a gyanúsítottak letartóztatását, melyet a fiatalkorú gyanúsított vonatkozásában javítóintézetben rendelt végrehajtani.


A bíróság határozata végleges.

Utoljára frissítve: 2024-01-29 21:07:54

További híreink
Legendás szupersztárt, a „pop örökös királynőjét”, valamint megannyi fejlesztést, újítást jelentett be a Sziget
Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató. Eszerint a fesztivál első napján, augusztus 7-én a Sziget Nagyszínpadár...
2024-05-16 18:26:37, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mintegy kétszázötven programmal várják az érdeklődőket Dél-Baranyába Bőköz Fesztiválra.
Bővebben >>