. Ma Zita napja van.
Magas szakképzettséget igénylő munkahelyek
2019-02-01 22:40:37
Magas szakképzettséget igénylő munkahelyek

Magas szakképzettséget igénylő munkahelyek

A Nemzeti Befektetési Ügynökség közel egymilliárd forint támogatást nyújt a Hauni Hungarianak. A cég 2020-ig több mint 5,7 milliárd forint értékben fejleszti pécsi gépgyártó üzemét.
 
Az elsődlegesen a dohányipar számára gépeket gyártó cég a hatékonyság további növelése mellett a legfontosabbnak azt tartja, hogy gyorsan és rugalmasan legyen képes reagálni a folyamatosan változó piaci igényekre. E cél megvalósítása érdekében összesen 5,7 milliárd forintos beruházási programot indított a vállalat, amelyhez a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közel egymilliárd forint támogatást nyújt, s amelynek keretében többek között magas szakképzettséget igénylő munkahelyeket teremtő beruházásokat valósítanak meg.


A beruházások jelentős része közvetlenül a termelést érinti, amelynek során a négy üzemegységben – a forgácsoló- és a lemezmegmunkáló üzemben, a gépszerelő üzemben és a berendezésgyártásban – bővítik és korszerűsíti a gépparkot. Az új, modernebb és hatékonyabb gépek sorában CNC megmunkáló-központok, lézervágó gép, ponthegesztő, szikraforgácsoló, festőberendezés és lemezmegmunkáló is található.


Emellett komoly hangsúlyt kapnak az ipar 4.0 megoldások, amelyeknek egyik eszköze a digitalizáció, a papírmentes gyártás. Egyre több munkatárs kap mobileszközöket és terjednek az érintőképernyővel vezérelhető berendezések is. Számos esetben a Hauni Hungaria saját maga fejleszti egyedi szoftveres megoldásait, ugyanis a piacon elérhető programok a tömegtermelés igényeihez készültek, az egyedi gépgyártás azonban egyedi informatikai megoldásokat kíván.


Jut a fejlesztésekből a termeléstámogató területekre is, ennek keretében új irodák épülnek és a logisztikai részleg is korszerűbb berendezéseket kap, hiszen fontos, hogy a mérnöki és az informatikai szakembergárda is a legmodernebb környezetben dolgozhasson.


A cég negyedszázaddal ezelőtt hozta létre pécsi gyáregységét, az eltelt évek során 30,8 milliárd forintot fordított beruházásokra, ebből 2,7 milliárdot az elmúlt esztendőben.

Utoljára frissítve: 2019-02-01 22:42:01

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>