. Ma Ervin napja van.
Megemlékezések megyeszerte
2014-10-23 00:17:05
Megemlékezések megyeszerte

Megemlékezések megyeszerte

A megye számos településén megemlékeznek október 23-án az 56-os hősökről.

Pécsett 10 órakor kezdődik az ünnepségek sora, a Széchenyi tér és a Kossuth tér között Csepel teherautóra szállhatnak az ünneplők, fél 11-kor a Munkástanácsok megkoszorúz a Színház téren  álló emlékművet,  ezt követően fél tizenkettőkor a Zeneszüret Fesztivál keretében a Duna Szimfonikus Zenekar lép fel a  Magyar Állami Népi Együttes táncosainak közreműködésével a Színház téren, rossz idő esetén a Kamaraszínházban. A 48-as téri 56-os emlékműnél a koszorúzási ünnepségre  délután 5 órakor kerül sor.

A nemzeti ünnepen, csütörtökön csak a benzinkutak és a nonstop boltok tartanak majd nyitva, ha nagybevásárlást szeretnénk tartani, akkor péntekig kell várnunk ezzel. Ám, figyeljünk arra is, hogy egyes üzletek akkor sem lesznek nyitva pénteken, ha egyébként szombati munkanapokon várják a vásárlókat.

Az éttermek, kocsmák közül is lesznek olyanok, amelyek nem fogadnak vendéget, de azért vélhetően nyitva marad jó néhány  hely a betérőknek.
A gyógyszertárak, kórházak hétvégi ügyeleti rend szerint tartanak nyitva.

A MÁV  ünnepi menetrenddel, jelentős vonaterősítésekkel is készül a hosszú hétvégére, s az alábbi közlekedési rend szerint járnak majd a vonatok:  22-én pénteki menetrenddel számolhatnak az utazók, 23-án, csütörtökön a szombati közlekedési rend érvényes,  24-én, pénteken és 25-én, szombaton ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.   26-án vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok, viszont figyelembe kell venni az őszi óraátállítást is: október 26-án hajnali háromkor kettőre kell visszaállítani az órákat (ez 5 belföldi vonatot valamint 8 nemzetközi vonatpárt érint).

A Pannon Volán  buszai az október 23–24–25-én munkaszüneti napi menetrend szerint járnak, Vasárnap pedig hét első munkanapját megelőző munkaszüneti menetrend  lesz érvényben.

A Tüke Busz Zrt, a buszok csütörtökön és pénteken a szabadnapokra meghirdetett menetrend szerint,  míg szombaton és vasárnap a hétvégékre vonatkozó, szokásos rend szerint járnak majd a buszok.

Az ünnepek alatt is a megszokott módon történik a hulladék elszállítása:
 
 október 23. - Nemzeti ünnep (csütörtök): csütörtöki szállítási rend szerint
 október 24. (péntek): pénteki szállítási rend szerint
 október 25. (szombat): szombati szállítási rend szerint

 A Biokom Központi Ügyfélszolgálati Irodája  - Pécs, Siklósi út 52. - október 23-26. között zárva tart.  A lakossági hulladékudvar  - Pécs, Eperfás út 3. - október 23-án (csütörtök) és október 26-án (vasárnap): zárva lesz,  október 24-én (péntek) és október 25-én (szombat) pedig  07.00 – 15.00 között tart nyitva.

A  négy nap alatt megyébe látogató turistákat és az itt élőket is számos program várja. A kulturális programok közül kiemelkedik a hétvégi Zeneszüret Fesztivál Pécsett a Janus Egyetemi Színház  szervezésében  Nemzetközi  Egyetemi Színházi Fesztivál kezdődik ezen a napon.

A villányi borospincék és vendéglátóhelyek már ezen a hétvégén is a Márton-napi előkészületek jegyében várják látogatóikat. Harkányban pedig  Októberfest elnevezéssel Német Nemzetiségi Napot rendeznek október 25-én.

Utoljára frissítve: 2014-10-23 00:19:07

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>