. Ma Ervin napja van.
Meghitt hangulat, karácsonyi illatok
2015-11-27 20:42:39
Meghitt hangulat, karácsonyi illatok

Meghitt hangulat, karácsonyi illatok

Megnyitotta kapuit az V. Pécsi Adventi Kézműves- és Mesevásár, ami december 23-ig várja a város lakóit, s a turistákat egyaránt.

Az elkövetkezendő napokban a kézműves vásár mellett lesznek koncertek, állatsimogató a karácsonyfa alatt, meg betlehem, nagy méretű fajátékok és minden délután a fenyő meseerdőben a Pécsi Nemzeti Színház színészei mesélnek, december 6-án pedig a Mikulás házában maga a Mikulás várja a gyermekeket.

Ebben az esztendőben a Pécsi Egyházmegye és a város adventi készülődésének lesznek közös állomásai, eseményei. Az egyházmegyei eseményeknek a Székesegyház és a Dóm-kőtár adnak majd otthont december 4.

A Pécs Holding  az advent idejére nemcsak kirakatversenyt hirdet, melyre a belvárosi üzletek nevezhetnek ünnepi kirakataikkal, hanem több koncerttel is készül a Nick-udvarban. Szervezésükben lép fel a VoiSingers, KVVK Kamarakórus és a Canticum Pécsi Női Kamarakórus. S itt várja a Nickulás december 5-én édességekkel a gyerekeket.

A Pannon Zenebaráti Kör szervezésében a komolyzene mellett ismert magyar és külföldi karácsonyi klasszikusokat adnak elő fellépőik vasárnap délutánonként a Városháza erkélyéről.

Az Itthon Otthon adventi alkotói téren és vásáron a Király utca 12. szám alatt megpihenni és játszani is lehet. Lesz kerekasztal műhely - míves ajándékkészítés, ASZPIK kézműves bolt - vásár, péntekenként pedig beszélgetés hírességekkel a karácsonyi emlékeikről.

A Zwack Unicum pedig egy igazi meglepetéssel várja a pécsieket, ismét gyártani kezdték a Mecseki Itókát, amit az adventi vásár ideje alatta bárki megkóstolhat. (fotó: Komlós Attila)

Utoljára frissítve: 2015-11-27 20:44:59

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>