. Ma Ervin napja van.
Megújul a Lámpás patak
2016-12-07 20:52:45
Megújul a Lámpás patak

Megújul a Lámpás patak

Közel 148 millió forintot nyert Pécs a Lámpás patak rendezésére, s ezzel tovább folytatódik a városban a csapadékcsatorna fejlesztési program.

Baranya székhelye az elmúlt időszakban  jelentős összeget fordított  a csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztésére, melynek keretében 2015-ben  félmilliárdos beruházás keretében többek között  sor került  a Pécsi-víz medrének rendezésére  is. Ennek  folytatásaként  indította útjára a nagyszabású csapadékcsatorna fejlesztési programját ez év tavaszán a város, amelynek megvalósításához a Támogató Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett Városi környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések pályázatán elnyert támogatás teremtette meg a pénzügyi feltételeket. A  város   négy pályázatot nyújtott be, többek között  a Lámpás patak rendezésére, amellyel csaknem 148 millió forintos támogatást nyert el.


A beruházás helyszínválasztását az indokolta, hogy a Lámpás patak a keleti városrész  fő csapadékvíz elvezetője,  s a Pécsi vízbe torkollik. Az elmúlt években számos lakossági bejelentés érkezett, hogy  a patakmeder már olyannyira  feltöltődött,  szinte képtelen nagy esőzések idején a  csapadékvizet biztonsággal elvezetni. Több helyen leszakadt a partfal, kidőltek a magáningatlanok kerítései, kimosódtak az alapozások.


A projekt  keretében a Hársfa utcától a Pécsi vízig tartó több mint két kilométeres szakasz újul meg a tervek szerint 2018 tavaszára.

Utoljára frissítve: 2016-12-07 20:59:42

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>