. Ma Ervin napja van.
Megújul Komlón a Szent Borbála Otthon
2017-07-25 11:16:37
 Megújul Komlón a Szent Borbála Otthon

Megújul Komlón a Szent Borbála Otthon

A komlói Szent Borbála Otthon központi intézménye teljes energetikai korszerűsítésen esik át rövidesen. A 130 idős embernek otthont adó egykori bányász legényszállót közel 400 millióból újítja fel a város.


Több mint fél évszázada költöztek be az első lakók a kökönyösi városrészben álló egykori bányász legényszállóba. A maga idejében korszerűnek számító épületen hiába végeztek számos javítást és korszerűsítést azóta, egyes részei felett mára erősen eljárt az idő. A jelenleg a Szent Borbála Otthon központjaként működő ingatlan  teljesen megújul.


Mint Polics József polgármester elmondta, minden részletre kiterjedő energetikai korszerűsítést végeznek az épületen, ami környezetvédelmi szempontból is előnyös, de természetesen egyben komoly megtakarításokkal is jár. A megspórolt pénzből további fejlesztéseket tudnak majd finanszírozni.


A projekt keretében a homlokzati hőszigetelést kap az épület, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtési rendszert. E mellett befalazzák az erkélyeket,  amellyel teljesen megváltozik az épület struktúrája és külső megjelenése. Újra cserélik az elöregedett tetőszerkezetet és napelemes rendszert is telepítenek, amelyek segítségével nem csak a fűtési költségek, hanem a villanyszámla is csökkenthető lesz. A munkák elvégzésének anyagi hátterét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból elnyert 396 millió forint jelenti.


A támogatási szerződést már aláírták, a város hamarosan kiírja az első közbeszerzési pályázatot. A kivitelezési munkálatok a tervek szerint 2018-ban kezdődhetnek meg, a teljes befejezésre 24 hónapja van a városnak. Az otthonban élő időseknek és családtagjaiknak sem kell aggódniuk, mert a Szent Borbála a felújítás idején is működik majd.

Utoljára frissítve: 2017-07-25 11:20:00

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>