. Ma Ervin napja van.
Megújult a gondozási központ Pécsváradon
2014-07-25 23:55:20
Megújult a gondozási központ Pécsváradon

Megújult a gondozási központ Pécsváradon

Teljes egészében uniós forrásból újult meg – kívül, belül -  Pécsváradon a Gondozási Központ, amelyet az elmúlt hónap végén vehettek birtokukba az idősek.

A  70 millióból  megvalósult projekt elsődleges célja az idősek otthonának a modern kor elvárásainak megfelelő fejlesztése, infrastrukturális feltételeinek javítása volt, annak érdekében, hogy az ellátottak mind magasabb színvonalú szolgáltatásokban részesüljenek. Az épület korszerűvé, energiatakarékossá, akadálymentesítéssé vált, emellett bővült az intézmény IKT infrastruktúrája. A fejlesztéssel jelentősen javult a lakók életminősége, így mindennapjaikat modernebb, kényelmesebb és szebb körülmények között tölthetik.

Az intézmény teljes körű épületenergetikai megújuláson ment át,  sor került, az összes homlokzati nyílászáró és a burkolatok cseréjére, valamint a padlásfödém és a homlokzat hőszigetelésére  is. Megújult a teljes belső vakolat,  a fűtésrendszer a villany-, a víz és a csatornahálózat, amelyek kiegészültek a napenergia hasznosítására felszerelt napkollektorokkal, a szobákra is szélesebb ajtók kerültek. Az elavult gázkazánokat is elbontották. A  tetőtérben egy új és korszerű  kazánházat kettő új zárt égésterű gázkazánnal, valamint kaptak helyet a napenergia hasznosításával előállított forró víz tárolók.

A teljes épület akadálymentesítésére is sor került, ennek részeként megszüntették a küszöböket, akadálymentes wc-ket, illetve a fürdőket alakítottak ki. A burkolatok kontrasztos szegélyekkel, valamint az ajtótokok is kontrasztos mázolással készültek. A társalgókba indukciós hurkot építettek ki.

A projekt keretében az IKT infrastruktúra fejlesztése is megtörtént, az ehhez szükséges hardver és szoftver elemek beszerzésével. A lakók biztonsága érdekében kialakításra került egy modern nővérhívó rendszer, valamint kamerák kerültek felszerelésre a folyosókon, melyeken a megújult nővérszobából is figyelhető a lakók mozgása.

Utoljára frissítve: 2014-07-26 00:24:04

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>