. Ma Vince napja van.
Miről ismerhető fel egy jó minőségű kutyaeledel?
2020-02-22 19:42:30
Miről ismerhető fel egy jó minőségű kutyaeledel?

Miről ismerhető fel egy jó minőségű kutyaeledel?

Hisz az “amit eszel, azzá leszel” mondás az ő esetükben is igaz. Egy tápanyagokban gazdag koszton lévő kutyus szemmel láthatóan is sokkal egészségesebb és életvidámabb, mint egy olyan eb, aki csak a konyhai maradékokon tengődik. Épp ezért fontos megjegyezni: soha ne etesd a kutyádat házikoszttal!

Gazdik a bőség zavarában

Ha ellátogatsz egy hipermarket kutyás részlegére vagy akár egy direkt állateledeleket árusító üzletbe, akkor hamar szembesülhetsz azzal, hogy a választás bizony nem könnyű. Egy adott márkán belül is rengetegféle táp található. Mindegyiknek mások az összetevői, más fajta és korú kutyáknak ajánlott, és még a kiszerelése meg az ára is különböző… nem csoda, ha elveszel a tengernyi lehetőség közt.

Persze ha inkább az internetes vásárlás a kedvedre való, akkor felkeresheted például a Kutyakajas.hu Webáruházat, ahol szintén óriási választékkal találkozhatsz, amit ráadásul otthonod kényelméből böngészhetsz végig. Nem áll ott mögötted egy túlbuzgó eladó sem, és nem akarnak majd kitessékelni, mondván, mindjárt zárnak.

Milyen összetevőkből áll egy minőségi kutyaeledel?

A kutyák őseikhez, a farkasokhoz hasonlóan ragadozók. Bár ma már nem kell vadászniuk az életben maradásért (maximum szórakozásból kergetik a labdát vagy a szomszéd elszabadult csirkéit), az étrendjük alapvetően még mindig főleg állati eredetű táplálékokból áll.

A Kutyakajas.hu-nál kapható Profine eledeleket főként húsfélék alkotják. Csirke, pulyka, lazac, bárány: mind-mind olyan sok fehérjét tartalmazó alapanyagok, amelyek fogyasztását nekünk, embereknek is ajánlják, ám bizonyított, hogy a kutyák számára is pozitív hatással bírnak!

Ezen kívül azonban egy magas minőségű eledel tartalmaz még növényi eredetű összetevőket is, például burgonyát, kukoricát, gyümölcsöket. A legfontosabb szempont, hogy csak olyan alkotóelemekből álljon, amelyeket a kutya szervezete is hasznosítani tud.

A választásnál számít a kutya kora és mérete is?

Természetesen igen! Nem véletlenül vannak a piacon (és így a Profine-nál is) a “junior”, “adult”, és “senior” jelzésekkel ellátott kutyatápok.

A junior tápok a tartalmazzák mindazokat a fontos tápanyagokat, amikre a kutyusnak élete első évében szüksége van, hogy megalapozza a későbbi egészségét.

Az adult eledelek a már felnőtt ebeknek készültek, akik erejük teljében vannak, és fontos, hogy megőrizzék egészségüket és vitalitásukat.

Amikor pedig kutyusod nyugdíjas korba lép, és az egykor aktív állatból egy csendesen pihengető öregúr vagy hölgy lesz, akkor a legfontosabb feladatod, hogy alkalmazkodj a megváltozott igényeihez. A senior tápok kiválóak erre.

Utolsó kritériumként pedig még azt is vedd figyelembe, hogy egy apró szobakutyával vagy egy hatalmas termetű, nagy energiaigényű négylábúval osztod meg a mindennapjaidat.

Utoljára frissítve: 2020-02-23 11:09:48

További híreink
A koronavírus hat az építőiparra is
A generálkivitelezők jelzései szerint egyre több alvállalkozó (mikró- és kisvállalkozás) függeszti fel a munkát.
2020-04-03 20:37:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Legfontosabb az életek mentése, a megélhetés támogatása
Száz milliárd euró a munkahelyek és a vállalkozások működésének fenntartására: a SURE-kezdeményezés.
2020-04-02 21:02:39, Hírek, Környezetünk Bővebben
Elhunyt Peskó Zoltán
Hosszan tartó betegséget követően 83 éves korában elhunyt Peskó Zoltán karmester és zeneszerző, a Pannon Filharmonikusok egykori zeneigazgatója.
2020-04-01 18:14:14, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Nőnapon adták át az Év női példaképe díjakat.
Bővebben >>