. Ma Ervin napja van.
Mivel szórakoztassuk a babákat?
2020-01-22 20:58:51
Mivel szórakoztassuk a babákat?

Mivel szórakoztassuk a babákat?

Puha könyv és ujjbábok


Ki ne ismerné a babák első kedvenc olvasmányát, a puha textilkönyveket? Ezek gyűrhetőek és maximálisan megfelelnek a pici igényeinek, hiszen lehet őket hajtani, gyűrni, sőt, rágni is. Mivel valószínűleg fogzik is a kicsi, így kifejezetten jó, ha valamivel tudja nyugtatni a sajgó ínyét.
 
Ezen kívül a legtöbb baba szereti az ujjbábokat is, hiszen számtalan változatos történetet lehet előadni velük. Gondoljunk csak a holló és a róka meséjére vagy bármelyik állatmesére. Sőt, a legideálisabb az, amikor mondjuk van egy kedves történet, amit egyben el is tudunk bábozni. Az Első bábos könyv pont ennek tesz eleget, hiszen a puha könyvhöz van 5 kis ujjbáb is, így kedvünkre ismertethetjük meg a gyerekekkel a különböző állatokat. Sőt, az ő kis ujjukra is könnyedén felkerülhetnek a kedves darabok. Ha pedig baleset éri valamelyiket? Semmi gond, mosd ki és már jobb is, mint újkorában.
 
Zenélő projektor
 
A babák szeretnek mindent, ami zenél, forog és színes. Ha pedig még világít is, akkor az maga a tökély. Egy ilyen ajándéknak először a szülők fognak örülni, mert segít megnyugtatni a babát, majd álomba ringatja. Mivel a falra vetíti a külöböző fényeket - - így elbűvöli a piciket, majd a kedves, lágy zenével el is altatja őket. Arról nem is beszélve, hogy végre egy hasznos játék, ami kellő ideig zenél, és nem kell 3 percenként felhúzni. Ha a napi rutin részét képezi ennek a világítós projektornak a használata, a picik rövid idő alatt megértik, hogy ha bekapcsoljuk, akkor eljött az alvás ideje. Figyeld meg, már attól ásítozni fog, hogy elindítod!
 
A fürdés élménye
 
Pancsolni a legtöbb kisgyerek szeret. Éppen ezért nagyon jó meglepetés, ha ezt az időt tesszük még színesebbé a számukra. A különböző fürdőjátékok nagy segítségünkre lehetnek ebben. Egyik nagy kedvenc a sípolós fürdőkönyv, amik nem csak egy kedves mesét tartalmaz, de ha bizonyos ponton megnyomja a baba, még sípol is.
 
Egy másik nagy favorit a vízi kalózhajó. Ha már ül a pici, akkor nagyon jó móka lehet. Ha elforgatja a kormányt, akkor a kapitány is dől vele, ha pedig úgy szeretné, akkor a vizet is ki tudja lőni a vízágyúval. Ha pedig a csempére vagy a fürdőkád oldalára rögzíted, akkor a gyerekek maximális biztonsággal tudják élvezni a játékot, hiszen mindkét kezük szabad.

Utoljára frissítve: 2020-01-23 17:09:46

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>