. Ma Mihály napja van.
Mivel szórakoztassuk a babákat?
2020-01-22 20:58:51
Mivel szórakoztassuk a babákat?

Mivel szórakoztassuk a babákat?

Puha könyv és ujjbábok


Ki ne ismerné a babák első kedvenc olvasmányát, a puha textilkönyveket? Ezek gyűrhetőek és maximálisan megfelelnek a pici igényeinek, hiszen lehet őket hajtani, gyűrni, sőt, rágni is. Mivel valószínűleg fogzik is a kicsi, így kifejezetten jó, ha valamivel tudja nyugtatni a sajgó ínyét.
 
Ezen kívül a legtöbb baba szereti az ujjbábokat is, hiszen számtalan változatos történetet lehet előadni velük. Gondoljunk csak a holló és a róka meséjére vagy bármelyik állatmesére. Sőt, a legideálisabb az, amikor mondjuk van egy kedves történet, amit egyben el is tudunk bábozni. Az Első bábos könyv pont ennek tesz eleget, hiszen a puha könyvhöz van 5 kis ujjbáb is, így kedvünkre ismertethetjük meg a gyerekekkel a különböző állatokat. Sőt, az ő kis ujjukra is könnyedén felkerülhetnek a kedves darabok. Ha pedig baleset éri valamelyiket? Semmi gond, mosd ki és már jobb is, mint újkorában.
 
Zenélő projektor
 
A babák szeretnek mindent, ami zenél, forog és színes. Ha pedig még világít is, akkor az maga a tökély. Egy ilyen ajándéknak először a szülők fognak örülni, mert segít megnyugtatni a babát, majd álomba ringatja. Mivel a falra vetíti a külöböző fényeket - - így elbűvöli a piciket, majd a kedves, lágy zenével el is altatja őket. Arról nem is beszélve, hogy végre egy hasznos játék, ami kellő ideig zenél, és nem kell 3 percenként felhúzni. Ha a napi rutin részét képezi ennek a világítós projektornak a használata, a picik rövid idő alatt megértik, hogy ha bekapcsoljuk, akkor eljött az alvás ideje. Figyeld meg, már attól ásítozni fog, hogy elindítod!
 
A fürdés élménye
 
Pancsolni a legtöbb kisgyerek szeret. Éppen ezért nagyon jó meglepetés, ha ezt az időt tesszük még színesebbé a számukra. A különböző fürdőjátékok nagy segítségünkre lehetnek ebben. Egyik nagy kedvenc a sípolós fürdőkönyv, amik nem csak egy kedves mesét tartalmaz, de ha bizonyos ponton megnyomja a baba, még sípol is.
 
Egy másik nagy favorit a vízi kalózhajó. Ha már ül a pici, akkor nagyon jó móka lehet. Ha elforgatja a kormányt, akkor a kapitány is dől vele, ha pedig úgy szeretné, akkor a vizet is ki tudja lőni a vízágyúval. Ha pedig a csempére vagy a fürdőkád oldalára rögzíted, akkor a gyerekek maximális biztonsággal tudják élvezni a játékot, hiszen mindkét kezük szabad.

Utoljára frissítve: 2020-01-23 17:09:46

További híreink
Új kezdet a migráció terén
Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő új migrációs és menekültügyi paktum megalkotására.
2020-09-24 19:53:58, Hírek, Környezetünk Bővebben
Pécsi Tanuló Fesztivál, immár negyedszer
A felfedezés, az öröm, a megismerés és a kíváncsiság kifejezése, egyszóval Tanuló Fesztivál.
2020-09-23 21:38:25, Hírek, Környezetünk Bővebben
Válaszd a táncot – válassz egy táncot!
A Válaszd a táncot – válassz egy táncot! szlogennel meghirdetett Nagy Táncválasztót már második alkalommal rendezik meg Pécsett
2020-09-20 01:47:34, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató A test ördöge címet viselő tárlat, ami garantáltan nyomot ha...
Bővebben >>