. Ma Ervin napja van.
Mozgássérültet raboltak ki
2021-01-29 19:15:10
Mozgássérültet raboltak ki

Mozgássérültet raboltak ki

Elrendelte egy hónapra a letartóztatását két fiatalkorú fiúnak és egy fiatal férfinek A Pécsi Járásbíróság felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a három gyanúsított  január 27-én a késő esti órákban megjelentek egy pécsi lakásban a náluk lévő késsel, és az ott tartózkodó két férfi közül az egyik sértettet ököllel megütve arra kényszerítették őket, hogy értékeiket adják át. Ennek hatására a sértettek a náluk lévő készpénzt - egyikük az egyik mobiltelefonját is - átadták a gyanúsítottaknak.A sértettek egyike mozgássérült, nyugdíjas, a másik sértett – egy korábbi balesete miatt - rokkantnyugdíjas, tolókocsiban élő személy.


A gyanúsítottak ezt követően magukhoz vették a másik sértett laptopját, másik mobiltelefonját, baseball sapkáját és melegítő felsőjét, majd a lakásból távoztak. Cselekményükkel az egyik sértettnek 2000 forint, a másik sértettnek 84.890 forint kárt okoztak. A bántalmazott sértett a történtek során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket is szenvedett.

A gyanúsítottak közül ketten büntetett előéletűek, de jelenleg mindhármukkal szemben más büntetőeljárás is folyamatban van. A jelen eljárásban a gyanúsítottak terhére rótt különös tárgyi súlyú bűncselekmény miatt velük szemben kiszabható szabadságvesztés büntetés öttől tíz évig terjedő szabadságvesztést. Mindezekre figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, a sértetteket befolyásolnák, megfélemlítenék, illetve a felnőtt korú gyanúsított újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért volt indokolt a szabadságelvonással járó kényszerintézkedés elrendelése velük szemben az eljárásnak ebben a szakaszában.


A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, a két fiatalkorú gyanúsított törvényes képviselői nem voltak jelen az ülésen, ezért nekik a fellebbezés bejelentésére öt nap határidejük van. A bíróság határozata nem végleges.

Utoljára frissítve: 2021-01-29 19:17:20

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>