. Ma Zita napja van.
NAV nyomozók a Zsolnay Porcelánmanufaktúrában
2016-04-26 22:16:35
NAV nyomozók a Zsolnay Porcelánmanufaktúrában

NAV nyomozók a Zsolnay Porcelánmanufaktúrában

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói szállták meg kedd reggel a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. pécsi székhelyét - értesült a Bama.hu.

 

A hírportál információi szerint a cégnél egy bejelentés nyomán indult átfogó vizsgálat, amelynek eredményeként több dolgozót is kihallgattak, illetve elkísértek a nyomozók, köztük a cégvezetőt is, akit a cikkben nem neveztek meg.


Kuperczkó Adrienn, a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI megkeresésére közölte, hogy költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával indítottak büntetőeljárást, további tájékoztatást azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt adni.


A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. és fő tulajdonosi köre múlt hétfőn azt közölte: attól tartanak, hogy továbbra is ellenséges kivásárlási szándék fenyegeti a céget, amelyhez asszisztál a kisebbségi tulajdonos, a Pécs Holding Zrt., a baranyai megyeszékhely önkormányzatának vagyonkezelő vállalata.

 

A pécsi önkormányzat akkor arról tájékoztatta az MTI-t: szándékuk, hogy a város emblematikus vállalata a jövőben is biztonságban legyen. Mostani  közleményükben a sajtóértesülésekre hivatkozva azt írták, "volt alapja a Zsolnay-gyár megvédésének", utalva arra, hogy "már korábban is voltak félelmeik" a gyár működésével kapcsolatban.   Ez a történés is mutatja, s érthetővé teszi, hogy miért volt szükség korábban a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítésére, azaz "védelem alá helyezésére".


A Magyar Közlönyben megjelent rendelettel kapcsolatban a cég és fő tulajdonosi köre már februárban kifejezte fenntartásait, mivel akkori információik szerint a gyár ellen nem érkezett csőd- vagy felszámolási kérelem a Pécsi Törvényszékhez, és álláspontjuk szerint ehhez nem is volt jogalap.  Cséplő Petra, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. igazgatóságának elnöke az MTI-nek nyilatkozva  elmondta, értetlenül állnak a vizsgálat előtt, amelyet megfélemlítési kísérletként értékelnek. Jogi lépések - köztük feljelentés - megtételét tervezik, ennek részleteiről azonban többet nem kívánt elárulni.


Cséplő Petra arról is beszámolt, hogy a 17 óra körül véget ért ellenőrzés keretében a porcelánmanufaktúra mintegy negyven munkatársát hallgatták meg, közülük nyolc-kilenc alkalmazottat kísértek el a nyomozók, őrizetbe azonban senkit sem vettek.    Tájékoztatása szerint a NAV munkatársai üzleti iratokat foglaltak le, ugyanakkor a keddi vizsgálat végeztével a nyomozóktól átvett jegyzőkönyv szerint bűncselekményre utaló jel nem merült fel.


Hangsúlyozta: társaságuk szabályosan működik, az 2015-ben elért több mint 700 millió forintos árbevételével Magyarország egyik legnagyobb adófizetője .( forrás: MTI)

Utoljára frissítve: 2016-04-26 22:21:56

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>