. Ma Szabina napja van.
Negyven millió euróról 75 millióra növelt támogatás
2021-08-18 02:46:11
Negyven  millió euróról  75 millióra  növelt támogatás

Negyven millió euróról 75 millióra növelt támogatás

A  biztonságos és hatékony Covid19-oltóanyagok beszerzése,  az oltási programok felgyorsítása érdekében a keleti partnerség hat országát - Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzian,  Moldovai Köztársaság, Örményország,  Ukrajna- 40 millió euróról 75 millió euróra növelte támogatási csomagját.


Az új, 35 millió eurós támogatási csomaggal az unió a globális oltóanyaghiány közepette jelentősen növelni kívánja az oltóanyagok elérhetőségét a keleti partnerség régiójában azáltal, hogy megkönnyíti az uniós tagállamok számára az oltóanyagkészletek megosztását és költség-visszatérítést biztosít. Ez a támogatás kiegészíti a COVAX-kezdeményezés – a Covid19-oltóanyagokhoz való méltányos és egyetemes hozzáférést biztosító globális szintű eszköz – keretében nyújtott uniós támogatást, és hozzájárul az oltóanyagok méltányos és átlátható elosztásához a keleti partnerség országaiban.


Ezenkívül kiegészíti az első, 40 millió euró összegű támogatási csomagot, amelyet az EU az Egészségügyi Világszervezettel együttműködve februárban mozgósított a lakosság biztonságos és hatékony oltására való felkészülés és helyi felkészültség azonnali megerősítése érdekében. Az uniós támogatás kiterjedt az oltási programban részt vevő egészségügyi vezetők és egészségügyi személyzet képzésére, az oltóanyagok és az ellátmányok eljuttatásához és kezeléséhez nyújtott kulcsfontosságú logisztikai támogatásra, a védőoltásokkal kapcsolatos adatokra és a biztonságossági ellenőrzésre, a kommunikációra és a közösségi szerepvállalásra, valamint a digitális Covid-igazolvány kidolgozásának támogatására.


Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítésügyi biztos  hangsúlyozta, a pusztító Covid19-világjárvány világszerte példátlan terhet rótt az emberekre, az egészségügyi rendszerekre és a gazdaságokra, ami  alól a keleti partnerség országai sem kivételek. Az EU elkötelezett  ezen országokban  az oltási folyamat felgyorsításában, mivel ez döntő fontosságú lesz a világjárvány felszámolása és a régió társadalmi-gazdasági életének helyreállításában,  elindításában.

Utoljára frissítve: 2021-08-18 15:10:52

További híreink
Mobillal az eltűnő víz nyomában
A globális éghajlatváltozás és a növekvő emberi vízfelhasználás miatt egyre több vízfolyás szárad ki.
2021-10-26 21:11:58, Hírek, Környezetünk Bővebben
Támogatják a tehetséget
Tíz középiskolás diák nyert el támogatást Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázatán.
2021-10-26 20:42:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Dallamok eesszenciája
Az ünnepi programok zárásaként Pécsett október 23-án ünnepi hangversenyt tartanak a Kodály Központban Esszencia címmel.
2021-10-23 01:52:49, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Három évtizeddel ezelőtt alakulhatott újra meg a Rotary Klub Pécsen.
Bővebben >>