. Ma Ervin napja van.
Negyven millió euróról 75 millióra növelt támogatás
2021-08-18 02:46:11
Negyven  millió euróról  75 millióra  növelt támogatás

Negyven millió euróról 75 millióra növelt támogatás

A  biztonságos és hatékony Covid19-oltóanyagok beszerzése,  az oltási programok felgyorsítása érdekében a keleti partnerség hat országát - Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzian,  Moldovai Köztársaság, Örményország,  Ukrajna- 40 millió euróról 75 millió euróra növelte támogatási csomagját.


Az új, 35 millió eurós támogatási csomaggal az unió a globális oltóanyaghiány közepette jelentősen növelni kívánja az oltóanyagok elérhetőségét a keleti partnerség régiójában azáltal, hogy megkönnyíti az uniós tagállamok számára az oltóanyagkészletek megosztását és költség-visszatérítést biztosít. Ez a támogatás kiegészíti a COVAX-kezdeményezés – a Covid19-oltóanyagokhoz való méltányos és egyetemes hozzáférést biztosító globális szintű eszköz – keretében nyújtott uniós támogatást, és hozzájárul az oltóanyagok méltányos és átlátható elosztásához a keleti partnerség országaiban.


Ezenkívül kiegészíti az első, 40 millió euró összegű támogatási csomagot, amelyet az EU az Egészségügyi Világszervezettel együttműködve februárban mozgósított a lakosság biztonságos és hatékony oltására való felkészülés és helyi felkészültség azonnali megerősítése érdekében. Az uniós támogatás kiterjedt az oltási programban részt vevő egészségügyi vezetők és egészségügyi személyzet képzésére, az oltóanyagok és az ellátmányok eljuttatásához és kezeléséhez nyújtott kulcsfontosságú logisztikai támogatásra, a védőoltásokkal kapcsolatos adatokra és a biztonságossági ellenőrzésre, a kommunikációra és a közösségi szerepvállalásra, valamint a digitális Covid-igazolvány kidolgozásának támogatására.


Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítésügyi biztos  hangsúlyozta, a pusztító Covid19-világjárvány világszerte példátlan terhet rótt az emberekre, az egészségügyi rendszerekre és a gazdaságokra, ami  alól a keleti partnerség országai sem kivételek. Az EU elkötelezett  ezen országokban  az oltási folyamat felgyorsításában, mivel ez döntő fontosságú lesz a világjárvány felszámolása és a régió társadalmi-gazdasági életének helyreállításában,  elindításában.

Utoljára frissítve: 2021-08-18 15:10:52

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>