. Ma Ervin napja van.
Német mintájú szervezeti felépítés a PMFC-nél
2016-07-29 08:23:54
Német mintájú szervezeti felépítés a PMFC-nél

Német mintájú szervezeti felépítés a PMFC-nél

Megkezdődött a német mintájú NB I-es szervezeti felépítés kialakítása a PMFC-nél két új vezetővel, valamint több új játékost is leigazoltak.

A piros-feketék sportigazgatói posztját a jövőben Juhász Zsolt tölti be, akit személyesen Dárdai Pál, a Hertha Berlinnel is jeleskedő pécsi származású sikeredző ajánlott erre a pozícióra. A szakmai munkát pedig – a pro licenccel és szakedzői képesítéssel is rendelkező – Sárai György segíti majd szakmai igazgatóként. Rajtuk kívül két régi-új játékost is leigazoltak, ők korábban minda ketten futballoztak már Pécsett. Havasi Dániel, támadó a Videotontól, Koller Krisztián, középpályás pedig Zalaegerszegről tért haza. Az ugyancsak frissen igazoltak között van Fellai József is.

Mint Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója beszédében egyebek mellett a szervezet közel egy éves szerepvállalásáról beszél a PMFC-nél.  Mint elmondta, a bizonytalanságból adódóan rengeteg tehetséges  futballista gyerek ment el Pécsről, ám közülük sokan már visszatérnek  a következő szezonra. Az volt ugyanis az egyik elsődleges feladat, hogy az utánpótlást megmentsék  és visszahelyezzék méltó helyére. A kemény egyéves munka eredménye az lett, hogy Pécsett kiemelt regionális akadémia létesülhet a labdarúgó-szövetség döntése alapján. Természetesen a jó felnőtt csapat is nélkülözhetetlen a sikerhez, hiszen a gyermekek elé célokat kell helyezni.

Kulcsár Árpád, a PMFC utánpótlás-igazgatója  mindehhez a következőket fűzte hozzá, három éve van a Futballakadémiának arra, hogy teljesítse az MLSZ előírásait, elvárásait. Ez egyaránt feltételez infrastrukturális és szervezeti fejlesztést, de a legfontosabb, hogy a szakmai fejlődést segítheti elő. Hangsúlyozta,  vissza kell juttatni a város és a megye labdarúgását oda, ahonnan például Dárdai Pál, Dibusz Dénes és Gera Zoltán is útjára indult.

Márton Gábor vezetőedző a felkészülésről és a csapat szólva elmondta, főként az együttes tengelyébe kerestek, keresnek rutinos játékosokat a fiatalok mellé. Már folynak az edzések, s megkezdődtek az edzőmeccsek is. E mellett vannak olyan tréningek, amelyek elsősorban az erősítésről és a futásról szólnak, de délután előkerül a labda is. Nincs könnyű dolguk labdarúgóknak, de ez a felkészülés jelen szakaszában nem meglepő. Kitért arra is, hogy szerettek volna minél több edzőmeccset játszani itthon, hazai közönség előtt, sajnos ezt nem minden esetben sikerült leszervezni. E mellett szeretnének még erősíteni a kereten minőségben és mennyiségben is. Igazolni azonban csak olyan focistát fognak, akivel hosszú távon tudnak számolni.

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>