. Ma Ervin napja van.
Nigéria végül csak összekapta magát
2018-06-22 20:17:18
Nigéria végül csak összekapta magát

Nigéria végül csak összekapta magát

A világbajnokság kilencedik versenynapjának második mérkőzése zárja a második fordulót a D-csoportban.


A D-csoportban a négyből csak egy csapatnak nem kell izgulnia, ez Horvátország, ők ugye tegnap kiütötték a teljesen szétesett és kiégett argentin csapatot. Viszont Messiék még izgulhatnak, ugyanis csak akkor juthatnak tovább, ha itt, ezen a mai meccsen döntetlen születik, majd a következő körben megverik Nigériát, Izland pedig kikap a horvátoktól.


Tehát mindez azt jelenti, hogy Heimir Hallgrímsson együttesének nem feltétlenül jó a döntetlen, de nem is rossz. Nigéria viszont csak győzelemmel maradhat biztosan életben, a vereség itt nekik nem opció. Ezért Gernot Rohr szövetségi kapitány alaposan belenyúlt a kezdőcsapatába, három helyen is változtatott a horvátok elleni kezdőhöz képest. Idomu kikerült a védelemből, Omeruo foglalta el a helyét, ezen kívül Ighalo és Iwobi is csak a kispadon kezd, elöl tehát az Ihenacho-Musa csatárduóval próbálkozik a német szakember.


Ami Izlandot illeti, itt két helyen változtatott Hallgrímsson mester és átáll 4-4-2-es formációra. A védelemben Hallfredsson helyét Gíslason veszi át, míg a csatársorba ezúttal Bödvarsson került, aki Gudmundssont váltja majd. A két csatáros játékrendszer tehát azt jelzi, hogy Izland szeretne egy nagy lépést tenni a továbbjutás felé és mivel Nigériának is támadnia kell, talán izgalmas meccsre számíthatunk!

 

Rendben! Matekozás megvolt, ismertettem a kezdőkben végrehajtott változtatásokat, lássuk a meccset!


A nigériai kezdőcsapat: Uzoho – Balogun, Omeruo, Ekong – Moses, Etebo, Mikel, Ndidi, Idowu – Iheanacho, Musa Szövetségi kapitány: Gernot Rohr
Az izlandi kezdőcsapat: Halldórsson – Saevarsson, Árnason, Ragnar Sigurdsson, Magnússon – Gíslason, Gunnarsson, Gylfi Sigurdsson, Bjarnason – Bödvarsson, Finnbogason. Szövetségi kapitány: Heimir Hallgrímsson
Játékvezető: Matt Conger (Új-Zéland)
Nézőszám: 40900 fő


1. perc: A tiszta kékben játszó Izland végzi el a kezdőrúgást, fehér alapon neon zöld mintás szerelése van a nigériai csapatnak, amelyet a világbajnokság legszebb mezének választottak Magyarországon! A felesége biztos a legszebbnek gondolja Matt Conger új-zélandi játékvezetőt, már ha van neki! Ő ezen a meccsen a sípmester!
3. perc: Gylfi Sigurdsson 25 méterről, középről szabadot rúg, Uzoho kiszedi a bal felső elől egy nagy vetődéssel!
6. perc: Ejha! Izland komolyan gondolja! Gylfi Sigurdsson megint labdát kap középen, ezúttal a jobb alsót célozza, de ezt is megfogja Uzoho!
20. perc: Rég járt már Izland az ellenfél térfelén! Most Nigéria próbálkozik a támadásokkal, tartják a labdát!
30. perc: Gernot Rohr elküldi melegíteni a cseréit! Ne felejtsük, ez az eredmény az argentinoknak jó! Ugyanis ha Izland kikap a horvátoktól és ők nyernek az utolsó körben, akkor továbbmennek! Tehát még nem esett ki Argentína!
40. perc: Szaúd-Arábia nem Afrikában van, mégis azon a szinten focizik a nigériai csapat, miközben például Musa 19.5 millió eurót ér. A labdát meg tudják tartani, másra egyelőre képtelenek! Izland is csalódás! Azt hittem az első 10 perc után, hogy szétkapják ezt a Nigériát.
45. perc: Idomu a gyorsvonat elgázolja Bödvarssont, sárgalap! A jobboldali szabadrúgásba Finnbogason teszi bele a lábát, de mellécsorog! Még a végére egy szöglet és egy Bödvarsson fejes jön, mellé megy, Uzoho kirúgja a labdát a mezőnybe és vége!


Régi igazság a fociban, hogy kapura lövés nélkül nem lehet meccset nyerni! Ez már a második ilyen félidő volt Nigériától! Izland jól kezdett, aztán nem igazán találta az ellenfél kapuját, kicsit mintha az lenne bennük, hogy ez a döntetlen nekik is jó, pláne Argentína vereségével! Nigéria mezével ellentétben a meccs maga nagyon nem szép, ha így folytatódik, csak a mezükről lesznek emlékezetesek az afrikaiak Fújjunk egyet!


46. perc: Ebuehi érkezik Idowu helyére a második félidőre! Csere volt tehát nigériai oldalon! Ők is kezdik a második félidőt! Rögtön egy kapura lövéssel! Musa próbálkozott 16-ról, Halldórson hárít!
49. perc: HOPPÁ!!! Vezet Nigéria! Gunnarsson bedobását Omeruo íveli Musának a pálya közepére, ő kiugratja a jobboldalon Mosest, aki beadja, Musa jobbal bemutat egy légstopot, majd ballal a lefelé hulló labdát a léc alá zúdítja! 1:0
50. perc: A nagy igyekezetben fejbe rúgta Musa Ragnar Sigurdssont, 4 percig tart az ápolás!
57. perc: NDIDI!!! Labdát kap kissé balra a kaputól, 30 méter a távolság, ráküldi, megpattan egy védő lábán de így veszélyes, Halldórssonnak tornázni kell! A felső léc alól szedte ki!
64. perc: Ragnar Sigurdsson nem tudja folytatni, Ingason érkezik a helyére!
68. perc: Gíslason kap labdát a baloldalon, elviszi húsz méterig és onnan durrant kapura, de csak a nézőteret találja!
71. perc: Cserél Izland! Sigurdarsont váltja Bödvarsson! Túl vagyunk a második izlandi cserén!
72. perc: BALOGUN!!! Egy bedobást hajítanak be jobbról, középen Balogunt hagyják teljesen üresen, centikkel kapu fölé fejel a védő!
74. perc: Musa kapufája!!! Megkapja a baloldalon a labdát, cselez egyet, aztán ellövi a felső lécre 17-ről!
75. perc: OTT A MÁSODIK!! Musa ezt már berúgja! Egy kósza felívelt labdára indul a baloldalon, elfektet egy védőt, meghúzza befelé, aztán a kapust is lefekteti, majd 6 méterről higgadtan a kapuba emel! 2:0!
80. perc: Videóbírózunk! Ebuehi lökött a tizenhatoson belül a jobboldalon! Kimegy Matt Conger megnézni, látta, be is fújja utólag! Szóltak a fülére, hogy meg kéne nézni! Onnantól már ő dönt a látottak alapján!
82. perc: Gylfi Sigurdsson kihagyja a tizenegyest! Elküldte balra a kapust és a jobb felső fölé bombázott!
85. perc: Cserél Nigéria! Ighalo bejön a pályára, Ihenachót váltja az utolsó 5-10 percre!
87. perc: Jön az utolsó izlandi csere! Gunnarsson ballag le dühösen, Skúlasson áll be!
88. perc: UZOHO!!! Skúlasson kényszerítőzik Finnbogasonnal a baloldalon, majd utóbbi célozza meg a hosszú alsót, Utoho kiüti!
90. perc: Hat perc lesz a hosszabbítás! Közben Etebo leballag a pályáról, Iwobi érkezik! Cserélt tehát az afrikai csapat!
96. perc: Vége a mérkőzésnek! Izland kikapott, Nigéria nyert!


Nigéria folytatta tehát azt a szokását, hogy újoncokat ver világbajnokságon! A második félidőre kapta magát össze a csapat! Izland fokozatosan összezuhant, a kihagyott tizenegyes pecsételte meg igazán a csapat sorsát! Ezzel a győzelemmel Nigéria a csoport második helyére ugrott előre és szerencsés esetben akár a döntetlen is elég lehet számára a továbbjutáshoz. Ezzel szemben Izlandnak ugyanehhez mindenképpen nyernie kell a horvátok ellen és még akkor sem biztos a továbbjutás!
Alaposan megkeveredtek a dolgok a D-csoportban a második forduló után!                   (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-22 20:19:35

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>