. Ma Géza napja van.
Nyílt nap online
2021-01-26 19:41:24
Nyílt nap online

Nyílt nap online

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara az országban elsők között rendezett VR-felületen nyílt napot leendő hallgatói számára. Január végén ismét várják az érdeklődőket szintén online.

Az elmúlt év végén a kar  online felületére látogatók egy erre az alkalomra fejlesztett virtuális tér alkalmazásban találhatták magukat, és mint egy videó játék szereplői, bejárhatták a központi épület auláját, a számítógépes labirintusban mint térfalak között információkat adó videó- és chatablakok, projektbemutatók mentén mozoghattak, az aktuális pontokon pedig beindíthatták a megfelelő elemeket. Ugyan lőni nem lehetett, ügyességre azonban szükség volt az információk eléréséhez, illetve a feltett kérdésekre való válaszok megszerzéséhez.

A virtuális térben az egyes szakokhoz kapcsolódó pultok mögött emberek ültek, oktatók, hallgatók fogadták az érdeklődők kérdéseit. Az oktatással, a hallgatói léttel, a pécsi egyetemi élettel kapcsolatos tudnivalók mellett a nyílt nap résztvevői megismerhették azokat a vállalkozásokat is, amelyek a duális képzésben partnerei a karnak.
 
A kar életében először szervezett online nyílt napra az ország minden részéből érkeztek érdeklődők.  Az informatikus- és építészhallgatóink által fejlesztett VR-térrel a karon folyó kutatásokat szerettük volna megismertetni, egyben érdekessé, élményszerűvé tenni a bemutatkozásunkat - emeli ki Kondor Tamás, a kar általános és stratégiai dékán-helyettese.

Kitért arra is, az érdeklődők elsősorban a duális képzéssel és az ösztöndíjakkal kapcsolatosan tettek fel kérdéseket. Mint elmondta, számos visszajelzés érkezett a VR-tér használatával kapcsolatban,  ezeket a fejlesztők megfontolják és beépítik az alkalmazásba.

A nyílt napon a kar oktatói, az egyes szakokon tanuló hallgatók, a hallgatói önkormányzat, a tanulmányi osztály és az Erasmus iroda munkatársai felé is lehetett kérdéseket intézni. A látogatók egy-egy előadás és az azokat követő beszélgetések segítségével információt kaphattak az egyes szakokon folyó képzésekről, kutatásokról, a beiskolázásról, a hallgatói ösztöndíjakról, a szociális és egyéb támogatásokról, valamint az Erasmus programról is.

A regisztrált látogatók a honlapon található kérdések megválaszolása után egy sorsoláson vehettek részt, ahol egy szuper tabletet is nyerhettek. A szerencse ezúttal Gulyás Ármin dombóvári diáknak kedvezett.

A január 30-ai nyílt napjukat szintén online rendezik meg, a felhasználói élmény növelése és az információátadás hatékonyságának fokozására újabb akciókat építenek be a virtuális térbe.

Utoljára frissítve: 2021-01-26 19:43:41

További híreink
Új épületdiagnosztikai eljárásokat tesztelnek
Az épületek mozgásából eredő környezeti katasztrófák megelőzését segíthetik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) műszaki karán zajló kutatások.
2021-02-23 21:21:23, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetünk hímes tojásai 2021
Húsvétváró program indul a magyar lakta területeken élők részére, melynek célja, hogy egy virtuális és egy valós kiállításon is bemutassuk, milyen hímes tojások készülnek...
2021-02-21 18:59:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Megkezdődött a faszobrok restaurálása
A mohácsi csata 500. évfordulójának méltó megünneplése nemcsak az emlékhely, illetve a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, hanem egész hazánk számára fontos feladat.
2021-02-20 13:56:16, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ebben az esztendőben ünnepli fennállásának hatvanadik évfordulóját a Bóbita Bábszínház.
Bővebben >>