. Ma Ervin napja van.
Nyílt nap online
2021-01-26 19:41:24
Nyílt nap online

Nyílt nap online

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara az országban elsők között rendezett VR-felületen nyílt napot leendő hallgatói számára. Január végén ismét várják az érdeklődőket szintén online.

Az elmúlt év végén a kar  online felületére látogatók egy erre az alkalomra fejlesztett virtuális tér alkalmazásban találhatták magukat, és mint egy videó játék szereplői, bejárhatták a központi épület auláját, a számítógépes labirintusban mint térfalak között információkat adó videó- és chatablakok, projektbemutatók mentén mozoghattak, az aktuális pontokon pedig beindíthatták a megfelelő elemeket. Ugyan lőni nem lehetett, ügyességre azonban szükség volt az információk eléréséhez, illetve a feltett kérdésekre való válaszok megszerzéséhez.

A virtuális térben az egyes szakokhoz kapcsolódó pultok mögött emberek ültek, oktatók, hallgatók fogadták az érdeklődők kérdéseit. Az oktatással, a hallgatói léttel, a pécsi egyetemi élettel kapcsolatos tudnivalók mellett a nyílt nap résztvevői megismerhették azokat a vállalkozásokat is, amelyek a duális képzésben partnerei a karnak.
 
A kar életében először szervezett online nyílt napra az ország minden részéből érkeztek érdeklődők.  Az informatikus- és építészhallgatóink által fejlesztett VR-térrel a karon folyó kutatásokat szerettük volna megismertetni, egyben érdekessé, élményszerűvé tenni a bemutatkozásunkat - emeli ki Kondor Tamás, a kar általános és stratégiai dékán-helyettese.

Kitért arra is, az érdeklődők elsősorban a duális képzéssel és az ösztöndíjakkal kapcsolatosan tettek fel kérdéseket. Mint elmondta, számos visszajelzés érkezett a VR-tér használatával kapcsolatban,  ezeket a fejlesztők megfontolják és beépítik az alkalmazásba.

A nyílt napon a kar oktatói, az egyes szakokon tanuló hallgatók, a hallgatói önkormányzat, a tanulmányi osztály és az Erasmus iroda munkatársai felé is lehetett kérdéseket intézni. A látogatók egy-egy előadás és az azokat követő beszélgetések segítségével információt kaphattak az egyes szakokon folyó képzésekről, kutatásokról, a beiskolázásról, a hallgatói ösztöndíjakról, a szociális és egyéb támogatásokról, valamint az Erasmus programról is.

A regisztrált látogatók a honlapon található kérdések megválaszolása után egy sorsoláson vehettek részt, ahol egy szuper tabletet is nyerhettek. A szerencse ezúttal Gulyás Ármin dombóvári diáknak kedvezett.

A január 30-ai nyílt napjukat szintén online rendezik meg, a felhasználói élmény növelése és az információátadás hatékonyságának fokozására újabb akciókat építenek be a virtuális térbe.

Utoljára frissítve: 2021-01-26 19:43:41

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>