. Ma Ervin napja van.
Nyolcadik Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár
2018-11-30 14:11:41
Nyolcadik Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár

Nyolcadik Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár

November 30. és december 23. között immár nyolcadik alkalommal várja a város lakóit a Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásárt a Széchenyi téren.

 

Lesz  minden, az is az ünnepi készülődéshez  kell, de olyan programok is, amelyek a lelki ráhangolódást segítik. Egy különleges, dél-afrikai a capella kórus is hozzájárul az adventi varázslathoz. Európai turnéjának keretében Pécsre is ellátogat a The Boulevard Harmonists.


A Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZsÖK), a Pécsi Egyházmegye és a Rotary Klub Pécs együttműködésének köszönhetően közel 150 programból válogathatnak egészen karácsonyig  az érdeklődők. Az adventi műsorfolyamban fellépnek kórusok, lesznek adventi hangversenyek, de kreatív műhelyek egész sora , állatsimogató, sok mese és természetesen vasárnaponként az advent koszorún a gyertyagyújtás.


Hétvégenként a legkisebbeket a Kenderkóc kézműves foglalkozás és népi játszóház várja. Visszatérő programelemként ismét lesz Adventi mesetár, amelynek keretében a Kodály Zoltán Gimnázium önkéntesei mondják el kedvenc ünnepi történeteiket.


A térzenék és a kórusmuzsikák mellett advent minden vasárnapján a Pannon Zenebaráti Kör Egy kis pécsi zene címmel ad mini hangversenyt. December 15-én pedig interaktív gyermekkoncerttel jelentkezik Tamás Éva Játéktára.


December 6-án 15-19 óra között a Mikulás többször feltűnik a Széchenyi tér különböző pontjain és a Mikulásházban, ahol a gyerekek természetesen szaloncukorra is számíthatnak tőle.


Talán a legjobban várt program a The Boulevard Harmonists fellépése lesz, akik december 12-én 18 órakor a Dzsámiban adnak ingyenes koncertet. Az 1994-ben alakult dél-afrikai a capella kórus repertoárja igen széles. Megtalálható benne a különböző korok és stílusok klasszikus zenéitől a populáris zenén keresztül a népdalokig minden, sőt, több eredeti dél-afrikai népdal is. A kórus számos hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedhet.  


Az adventi programok zárónapján, december 23-án a pécsi Szélkiáltó ad koncertet a Művészetek és Irodalom Házában. Énekelt versek, egyházi népénekek és karácsonyi énekek csendülnek fel, ajánlva minden korosztálynak.

Utoljára frissítve: 2018-11-30 14:34:26

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>