. Ma Ervin napja van.
Olimpia-Férfi vízilabda: Magyarország-Szerbia
2016-08-06 23:42:12
Olimpia-Férfi vízilabda: Magyarország-Szerbia

Olimpia-Férfi vízilabda: Magyarország-Szerbia

A fiúknál ugyanis nem akármilyen rangadóval kezdődik az olimpia. Szerb-magyar!


A szerbeknek még nincs olimpiai aranyérmük, nekünk már 10 is van. Mindkét csapat elképesztő formában van, a legutóbbi randevújuk szerb győzelmet hozott Belgrádban a felkészülés során. Fontos tudni, bár ki ne tudná, hogy London óta nagyon sokat változott a magyar vízilabda, már nem Kemény Dénes, hanem Benedek Tibor a szövetségi kapitány. Nyilván neki is fontos lenne győzelemmel nyitni a tornát, de ha ez nem sikerülne, akkor sem kell a falnak rohanni vagy öngyilkosságot elkövetni. Mindenesetre egy győzelem megadhatja az alaphangot a magyar szereplésnek. A legutóbbi játékokon is szerb-magyarral kezdődött a torna, annak a meccsnek vereség lett a vége! Lássuk, most sikerül-e megverni az ősi riválist!


Első félidő:


1. negyed: Kék sapkában a mieink, fehérben a szerbek, akik elhozzák a labdát az első ráúszásnál. Az első, középről érkező lövést pedig Nagy Viktor védi! Aztán Szívós kap a másik oldalon centerben egy labdát, és be is húzza a kapuba! Vezetünk! A negyedik percben 2:2 az állás, amikor emberelőnyben játszunk. Két lövést ereszt meg távolról Hosnyánszky, az egyikből kapufa lett, a másikból pedig kissé jobbról egy hatalmas gól, igaz Pijetlovics is beleért! A szerb ellenakció elhal egy támadóhiba miatt! 3:2 ide! A hatodik perc az első negyedben szerb emberelőnnyel kezdődik, de nem lesz belőle semmi, mert kontrát fújnak a bírók! Megindulunk a szerb kapu felé, Varga Dénes leválik az emberéről, bekeveredik centerbe, majd középről ejt szép gólt! 4:3 ide! Az utolsó perchez közeledve Manhercz Krisztián labdát szerez, kapunk egy emberelőnyt, Benedek Tibor pedig időt kér! Az időkérés után alaposan megjáratjuk a játékszert, majd Vámos Márton lövi ki a kapu baloldalát! 5:3 ide! 18 másodperccel a vége előtt Filipovics elszórakozza a szerb szépítési lehetőséget, majd a mieink eldugják a labdát, lepörgetik az órát! 8 percnyi játék után kettővel vezetünk!


2. negyed: Most sikerül elhoznunk a labdát, mi támadunk, Kis Gáborról letépik a szerbek a sapkát, emberelőny! Viszont nincs gól, mert Vámos bal szélső lövése nem talál kaput! Varga Dénes a második perc végén gondol egyet és lő, miután kivédekeztünk egy kettős emberhátrányt. Csak kapufa! Filip Filipovics viszont a másik oldalon lövéssel próbálkozik és szépít! 5:4-re vezetünk! Kapunk egy ötméterest, miután szabálytalankodtak a centerünkkel, Varga Dani irgalmatlanul bevágja jobbra! 6:4! Ez az! Hosnyánszky középső lövését védi a kapus 4 perccel a nagy szünet előtt, majd hosszas labdajáratás után Zalánki Gergő kap labdát és próbálkozik lövéssel, újabb szerb védés! 6:4 ide! Két perccel a szünet előtt már 3 közte! Manhercz és Zalánki passzolgat középen, majd Manhercz vállalkozik kapura lövésre és bemegy! A másik oldalon szerv emberelőny, ezt Dusko Pijetlovics kihasználja! 7:5 ide! Egy perc még a szünetig, mi jövünk, Zalánki kap a jobboldalon labdát a kapu előtt és kiszorított szögből elképesztő nagy gólt lő! Bravó! 8:5! Varga Dénest kiállítják a szerb kapu előtt, időt kér az ellenfél! Ezt követően alaposan megjáratják a szerbek és gólt is lőnek Mandics révén a jobbszélről! Benedek Tibor 20 másodperccel a szünet előtt kér időt! Ezután előbb kívül járatjuk a labdát, majd Kis Gábor kapja azt centerben, kapura fordul vele és gólt szerez! 9:6 az állás a nagy szünetben!


Második félidő:


3. negyed: Elhozza a labdát Erdélyi Balázs, miután Gojko Pijetlovicsra váltottak a szerbek a kapuban, majd egy váratlan baloldali csavarással Hosnyánysky újabb magyar gól szerez! 10:6. Aztán kivédekezünk egy emberhátrányt, majd támadásban odaadjuk a szerb kapusnak a labdát! Aztán még egy szerb emberelőny, amit Jaksics használ ki, miután gatyáig kiemelkedik a vízből! 10:7! Négy perccel a harmadik negyed vége előtt Vámos lövését védi a kapus, sarokdobás, emberelőnybe kerülünk, de nem sikerült gólt szerezni, újabb magyar lövést véd a kapus! Filipovics kapufája után, két perccel a vége előtt jöhetünk, de Cámos 2 méteren belülről lőtt, ezért elveszik! Milos Csuk távoltól szerez újabb szerb gólt, 10:9 már csak! Jönnek, mint a talajvíz! Kapunk egy emberelőny, magyar időkérés! Megjátsszák a fiúk a center figurát, de Gojko Pijetlovics védi Szívós Marci középső lövését is! A szerbek is időt kérnek! Majd Mandics ejt a kapufára, az ellenakcióból emberelőnyt kapunk, amit jobbról Hosnyánszky használ ki! 11:9! Ez a harmadik negyed vége!


4. negyed: Elhozzuk most is a labdát, mi vezethetjük az utolsó negyed első támadását. A Kis Gábor elé érkező centerpassz nem jó, jöhetnek a szerbek emberelőnyben, Szlobodan Nikic ki is használja azt egy centerlövéssel! 11:10! Mis kapunk egy kettős emberelőnyt és Varga Dénes balról ki is lövi a hosszú felsőt! 12:10! A másik oldalon Mandics tüzel, Nagy Viktor véd! Négy perccel a vége előtt szerb kapufa, jövünk! De nem, mert kontrát fújnak Kis Gáborra, aztán Szívóst kiállítják! Kipontozódott Marci! Kijátsszák ziccerig és egyenlítenek! Filipovics! 12:12! Két perccel a vége előtt eggyel vezetünk, jönnek a szerbek! De a labda a miénk, mert kontrát fújnak! Aztán Kis Gábortól veszik el, mert víz alá vitte a labdát! A szerbek dobnak egy kapufát, majd hozzánk kerül a labda, Benedek Tibor pedig időt kér! A magyar támadásból nem lesz kapura menő lövés! Szerb időkérés viszont igen, 20 másodperccel a vége előtt. Aztán a szerbek kapnak egy emberelőnyt, amit Filipovics értékesít és itt a vége!


A magyar férfi vízilabda válogatott tehát döntetlennel, nem pedig vereséggel kezdi a Riói olimpiát, a végső győzelemre esélyes egyik csapattól sikerült egy pontot szerezni. A szerbek úgy mentettek pontot, hogy egyszer sem vezetett a meccsen. Mindkét csapat elégedett lehet, hiszen a mieink is mutattak biztató jeleket a jövőre nézve, az ellenfél pedig összeszedte magát. Magyar szempontból hétfőn jön a folytatás az ausztrálokkal!  
(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2016-08-06 23:44:22

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>