. Ma Ervin napja van.
Öt év a szerb kábítószercsempésznek
2020-04-29 21:10:21
Öt év a szerb kábítószercsempésznek

Öt év a szerb kábítószercsempésznek

A Pécsi Törvényszék N.Z. szerb állampolgárt különösen jelentős mennyiségű kábítószernek az ország területére történt behozatalával elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt 5 év börtönre 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal 6 évre kiutasította Magyarország területéről.


A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott gépkocsiját pontosan meg nem határozható időben átalakították, annak utasterében kettő,  egyenkénti mérete 65x153x12 centiméteres  rejtekhelyet alakítottak ki, amelyek össztérfogata pedig 238 liter volt.
A vádlott ezzel az autóval érkezett Horvátország irányából au udvari határátkelőre  2018. szeptember 8-án 8.30 órakor. A határőrök a gépkocsi átvizsgálásakor a gépjármű utasterében nagyszámú autóillatosítót és több flakon légfrissítő sprayt találtak, a padlólemezhez hajolva erős, kábítószerre utaló szagot észleltek.


 Ezt követően az autót félreállították, megkezdték a módszeres átvizsgálását. Az első üléseinek kiszerelését követően láthatóvá váltak a rejtekhelyek fedőlemezei, melyek eltávolítását követően a kialakított üregekből 27 darab folpackkal több rétegben körbetekert csomag került elő, amelyek zöld színű növényi ágvégződést tartalmaztak. A  lefoglalt közel 27 kilogramm növényi anyag  kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket, köztük köztük kábítószernek minősülő delta-9-THC-t tartalmazott. A lefoglalt drog. piaci értéke közel 60 millió forint.


A  gépkocsi kialakított rejtekhelyében elhelyezett kábítószerről tudott a vádlott.


Az ítélet nem jogerős.

Utoljára frissítve: 2020-04-29 21:11:34

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>