. Ma Berta napja van.
Pécs Nyitva
2020-07-01 14:27:47
Pécs Nyitva

Pécs Nyitva

Pécs újra megmutatja azt az arcát, amelyet olyan jól ismer mindenki a koronavírus előtti időszakból.

A város önkormányzata a járvány után ismét szeretné fellendíteni Pécs  idegenforgalomát, ennek érdekében  országos kampányt indított útjára Pécs Nyitva címmel. Az üzenet egyszerre reflektál a pandémia utáni helyzetre és képviseli a város hagyományos nyitottságát, utánozhatatlan hangulatát.

 

A kampány központi arculati  elemének megtervezéséhez a város turistalátványossága, a szerelmesek lakatfala adta az ötletet.  A cél az egységes megjelenés, mind volt a város, mind  a vendéglátó- és szálláshelyek, valamint egyéb turisztikai partnerek számára.

 

Az elmúlt hónapokban lezajlott járvány nem csak károkat okozott, de lehetőséget is teremtett az idegenforgalom megújulására, a rendezvények, programok újragondolására. A kampány az önkormányzat és a pécsi vállalkozók között lezajlott párbeszéd, a város gazdaságának  újraindítására tett lépéseként indult útjára. július elsejével és augusztus végéig tart. Ezen idő alatt a fiatal felnőttek és a kisgyermekes családok mellett minden korosztály  talál olyan eseményt, amiért úgy érzi érdemes  Pécsre látogatnia.

Mint Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője elmondta,  a kampányhoz eddig  ötvennél több partner csatlakozott, azonban a számuk folyamatosan nő. Kitért arra is, hogy a város nevezetességeinek, értékeinek felfedezését segíti egy útlevél, a programban résztvevőket bemutató kiadvány, amit a kampányhoz csatlakozó szálláshelyeken kapnak kézhez a vendégek.  E mellett egy nyereményjátékban is részt vehetnek, ennek győztesét a jövő nyáron a Zsolnay Fényfesztivál idején  a város és partnerei látják vendégül.  Játék is része a kampánynak,  akik erre vállalkoznak, azok a Pécsi Tudományegyetem 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ készítette lakatokkal térhetnek haza.

A programok sorát  a Zsolnay Negyed Pirogránit Esték koncertjei nyitották június végén, azonban hétvégenként újabb jazz és klasszikus zenei hangversenyekkel várják a zenebarátokat egész nyáron. Napközben  vezetett élménytúrákon vehetnek részt a negyedbe látogatók, a tárlatokon pedig  kiállított tárgyak megszólalnak a hosszú bezártság után. A Múzeum utca izgalmas színfoltja lesz az augusztus első felében a Múzeum Utca Plusz rendezvénysorozat,  amelynek köszönhetően bő  egy héten át rendezvények egész sora várja majd az erre ellátogatókat.  A Pannon Filharmonikusok három éve hatalmas sikerrel futó Mamma mia! - ABBA sorozat folytatására a  Dóm téren felállított színpadon  augusztus 16-án kerül sor, az ünnepi hangversenyüket, pedig augusztus 20-án tartják meg.

Utoljára frissítve: 2020-07-01 14:29:13

További híreink
Mindenki szívében van egy dallam
A Belügyminisztérium és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület megbízásából a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság nyílt pályázatot hirdetett alapfokú zeneoktatá...
2020-08-05 08:20:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
Siker volt a Nő-Köz-Pont Kisharsányban
Sikeres volt a “Magam Adom!-Siklós járási nők a családban és a munkahelyen, Nő-Köz-Pont Kisharsányban” címet viselő a nők munkavállalását segítő projekt.
2020-08-04 20:30:18, Hírek, Környezetünk Bővebben
A szerződéses ár megállapodás kérdése
Jó minőségű kalászos vetőmag kerülhet ősszel a földekbe.
2020-08-02 20:43:59, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Velencei-tóhoz mentek volna osztálykirándulásra a pécsi Széchenyi István Gimnázium tizedikes diákjai, ám a v...
Bővebben >>