. Ma Ervin napja van.
Pécs Nyitva
2020-07-01 14:27:47
Pécs Nyitva

Pécs Nyitva

Pécs újra megmutatja azt az arcát, amelyet olyan jól ismer mindenki a koronavírus előtti időszakból.

A város önkormányzata a járvány után ismét szeretné fellendíteni Pécs  idegenforgalomát, ennek érdekében  országos kampányt indított útjára Pécs Nyitva címmel. Az üzenet egyszerre reflektál a pandémia utáni helyzetre és képviseli a város hagyományos nyitottságát, utánozhatatlan hangulatát.

 

A kampány központi arculati  elemének megtervezéséhez a város turistalátványossága, a szerelmesek lakatfala adta az ötletet.  A cél az egységes megjelenés, mind volt a város, mind  a vendéglátó- és szálláshelyek, valamint egyéb turisztikai partnerek számára.

 

Az elmúlt hónapokban lezajlott járvány nem csak károkat okozott, de lehetőséget is teremtett az idegenforgalom megújulására, a rendezvények, programok újragondolására. A kampány az önkormányzat és a pécsi vállalkozók között lezajlott párbeszéd, a város gazdaságának  újraindítására tett lépéseként indult útjára. július elsejével és augusztus végéig tart. Ezen idő alatt a fiatal felnőttek és a kisgyermekes családok mellett minden korosztály  talál olyan eseményt, amiért úgy érzi érdemes  Pécsre látogatnia.

Mint Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője elmondta,  a kampányhoz eddig  ötvennél több partner csatlakozott, azonban a számuk folyamatosan nő. Kitért arra is, hogy a város nevezetességeinek, értékeinek felfedezését segíti egy útlevél, a programban résztvevőket bemutató kiadvány, amit a kampányhoz csatlakozó szálláshelyeken kapnak kézhez a vendégek.  E mellett egy nyereményjátékban is részt vehetnek, ennek győztesét a jövő nyáron a Zsolnay Fényfesztivál idején  a város és partnerei látják vendégül.  Játék is része a kampánynak,  akik erre vállalkoznak, azok a Pécsi Tudományegyetem 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ készítette lakatokkal térhetnek haza.

A programok sorát  a Zsolnay Negyed Pirogránit Esték koncertjei nyitották június végén, azonban hétvégenként újabb jazz és klasszikus zenei hangversenyekkel várják a zenebarátokat egész nyáron. Napközben  vezetett élménytúrákon vehetnek részt a negyedbe látogatók, a tárlatokon pedig  kiállított tárgyak megszólalnak a hosszú bezártság után. A Múzeum utca izgalmas színfoltja lesz az augusztus első felében a Múzeum Utca Plusz rendezvénysorozat,  amelynek köszönhetően bő  egy héten át rendezvények egész sora várja majd az erre ellátogatókat.  A Pannon Filharmonikusok három éve hatalmas sikerrel futó Mamma mia! - ABBA sorozat folytatására a  Dóm téren felállított színpadon  augusztus 16-án kerül sor, az ünnepi hangversenyüket, pedig augusztus 20-án tartják meg.

Utoljára frissítve: 2020-07-01 14:29:13

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>