. Ma Ervin napja van.
Pécsi Advent-közös készülődés az ünnepre
2019-12-11 22:13:22
Pécsi Advent-közös készülődés az ünnepre

Pécsi Advent-közös készülődés az ünnepre

A Pécsi Advent két héten át érdekes programokkal, múzeumpedagógia foglalkozásokkal és komolyzenei koncertekkel várja az érdeklődőket.

Tizenhetedik alkalommal hívja meg a Pécsi Egyházmegye a helyi és környékbeli művészeti csoportokat, kórusokat, zenészeket közös készülődésre az adventi időszakban. A december 15-ig tartó eseményfolyam a Pécsi Tudományegyetem Harsona Együttes adventi koncertjével indult és a Cappella Quinqueecclesiensis hangversenyével ér véget. A művészet szellemében rendezett programok mindegyike az ünnepi készülődést hivatott elmélyíteni.

Mindannyian más és más sajátosságát szeretjük az adventi időszaknak. Vannak, akik  az elcsendesedés lehetőségét, a roráték hangulatát, az adakozást, míg mások a hozzá kapcsolódó kulturális programokat. Közel negyven programmal, iskolák adventi műsorával, múzeumpedagógiai foglalkozással, hangversennyel és komolyzenei koncerttel várja a Pécsi Egyházmegye az érdeklődőket az adventi időszakban.  A kisebbeket - a 6-10 év közöttieket - például a Püspöki KincsTárban december 15-én „Angyallesen” címmel sorra kerülő program várja.

A legifjabbaknak szóló eseményekkel párhuzamosan több iskola tehetséges diákja is fellép a Pécsi Advent ideje alatt. Többek között bemutatkoznak a Szent Mór Iskolaközpont-, a Ciszterci Nevelési Központ-, a Pécsi Művészeti Gimnázium-, a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium-, a Pécsi Református Kollégium-, és a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola növendékei is.
Ami a művészeti eseményeket illeti, idén is több koncert, zenei est, valamint egy könyvbemutató is várja az érdeklődőket, a töltekezni vágyókat. A felnőtteket is a hagyományokhoz híven több koncert, zenei est várja az eseménysorozat keretében, többek között fellép a Vocapella énekkar, a Pécsi Kamarakórus és hallható lesz a Hírës Pannónia Régi Zenei Együttes is.    

Az adventi időszakban a felújítás alatt álló Székesegyház is megnyitja kapuit. A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász pedig a nélkülöző gyermekek számára ismét útjára indítja  Angyalbatyu elnevezésű ajándékgyűjtő akcióját. A becsomagolt ajándékokat december 18-ig várják a pécsi Magtár Látogatóközpontban.

Utoljára frissítve: 2019-12-11 22:15:26

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>