. Ma Ervin napja van.
Próbaüzem a pécsi pumpapályán
2022-08-08 02:58:48
Próbaüzem a pécsi pumpapályán

Próbaüzem a pécsi pumpapályán

A pécsi sportkínálatot színesítő tüskésréti pumpapálya próbaüzem keretében – a kifüggesztett házirend betartásával – már fogadja a kerekeseket.


A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. 2021-ben pályázott egy kerékpáros pumpapálya megépítésére a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség Országos Bringapark Programjának keretében. A cél egy olyan létesítmény kialakítása volt, ami a településen és vonzáskörzetében élő kerékpárosoknak - elsősorban downhill, cyclo-cross, és mountain bike - kulturált és biztonságos edzés és versenylehetőségeket jelent.


A pumpapálya olyan, hullámos kerékpáros pálya, ahol egy magasabban lévő, kiemelt starthelyről indulva, a kezdő lendületet kihasználva, akár tekerés nélkül lehet végig haladni. A hatvan millió forintba került létesítmény kivitelezésére a Pécsi Sport Nonprofit Zrt 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetségtől, a fennmaradó összeget a város saját erőből, illetve szponzorok támogatásából teremtette elő.


A mintegy 800 négyzetméteres létesítményhez több ezer tonna földet mozgattak meg és dolgoztak bele a kialakított pályaívekbe a május óta tartó építkezés során. A pumpapályát a legkisebbektől egészen az idősekig bárki kipróbálhatja kerékpárral, de akár rollerrel, vagy görkorcsolyával is, hiszen a kivitelezés során figyelmet fordítottak arra, hogy a két különböző pályán a kezdőktől a haladókon át a profikig mindenki megtalálja a számára legélvezetesebb vonalvezetést.


- Nagyon örülünk neki, hogy sikerült műszakilag befejezni a pálya építését. Ez igazi városi összefogás keretében valósult meg, rengeteg segítséget kaptunk nemcsak az önkormányzattól, de a városi cégektől egyaránt. A pécsi pumpapálya méreteit tekintve az ország legnagyobb ilyen jellegű építménye. Biztosan rendkívül népszerű lesz és remekül fogja kiegészíteni a Tüskésrét eddig is színes sportkínálatát –hangsúlyozza Máté János, a PSN vezérigazgatója.


A pálya ugyan még nincs teljesen kész, hiszen néhány, a használatot kényelmesebbé tevő elem kihelyezése, valamint a zöld területek kialakítása még folyamatban van. Ugyanakkor a betoncsík már használható, ezért a pályát szerdától próbaüzem jelleggel bárki kipróbálhatja a kifüggesztett házirend betartásával.

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>