. Ma Helga napja van.
Próbaüzem a pécsi pumpapályán
2022-08-08 02:58:48
Próbaüzem a pécsi pumpapályán

Próbaüzem a pécsi pumpapályán

A pécsi sportkínálatot színesítő tüskésréti pumpapálya próbaüzem keretében – a kifüggesztett házirend betartásával – már fogadja a kerekeseket.


A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. 2021-ben pályázott egy kerékpáros pumpapálya megépítésére a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség Országos Bringapark Programjának keretében. A cél egy olyan létesítmény kialakítása volt, ami a településen és vonzáskörzetében élő kerékpárosoknak - elsősorban downhill, cyclo-cross, és mountain bike - kulturált és biztonságos edzés és versenylehetőségeket jelent.


A pumpapálya olyan, hullámos kerékpáros pálya, ahol egy magasabban lévő, kiemelt starthelyről indulva, a kezdő lendületet kihasználva, akár tekerés nélkül lehet végig haladni. A hatvan millió forintba került létesítmény kivitelezésére a Pécsi Sport Nonprofit Zrt 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetségtől, a fennmaradó összeget a város saját erőből, illetve szponzorok támogatásából teremtette elő.


A mintegy 800 négyzetméteres létesítményhez több ezer tonna földet mozgattak meg és dolgoztak bele a kialakított pályaívekbe a május óta tartó építkezés során. A pumpapályát a legkisebbektől egészen az idősekig bárki kipróbálhatja kerékpárral, de akár rollerrel, vagy görkorcsolyával is, hiszen a kivitelezés során figyelmet fordítottak arra, hogy a két különböző pályán a kezdőktől a haladókon át a profikig mindenki megtalálja a számára legélvezetesebb vonalvezetést.


- Nagyon örülünk neki, hogy sikerült műszakilag befejezni a pálya építését. Ez igazi városi összefogás keretében valósult meg, rengeteg segítséget kaptunk nemcsak az önkormányzattól, de a városi cégektől egyaránt. A pécsi pumpapálya méreteit tekintve az ország legnagyobb ilyen jellegű építménye. Biztosan rendkívül népszerű lesz és remekül fogja kiegészíteni a Tüskésrét eddig is színes sportkínálatát –hangsúlyozza Máté János, a PSN vezérigazgatója.


A pálya ugyan még nincs teljesen kész, hiszen néhány, a használatot kényelmesebbé tevő elem kihelyezése, valamint a zöld területek kialakítása még folyamatban van. Ugyanakkor a betoncsík már használható, ezért a pályát szerdától próbaüzem jelleggel bárki kipróbálhatja a kifüggesztett házirend betartásával.

További híreink
Tíz év után újra népszámlálás
Már kitölthető az online a népszámlálási kérdőív.
2022-10-03 02:07:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
A pécsiek dönthetnek-online társadalmi egyeztetés indul
Európai uniós forrásokból megvalósítandó mecsekoldali fejlesztésekről online társadalmi egyeztetést indít útjára a pécsi önkormányzat.
2022-10-02 02:55:18, Hírek, Környezetünk Bővebben
Útjára indult a Szépkorú Hálózat
„Szépkorú pkorú Hálózat – Idősek és nyugdíjasok lehetőségei. Programok, szolgáltatások és támogatások Pécs városában” címmel különleges kiadványt készített a PTE Pécs ny...
2022-10-01 02:26:00, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pénteken veszi kezdetét XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó Pécsen.
Bővebben >>