. Ma Zita napja van.
Rangos külföldi díjat nyert Schmieder Réka
2016-10-03 18:18:03
Rangos külföldi díjat nyert Schmieder Réka

Rangos külföldi díjat nyert Schmieder Réka

Schmieder Réka, a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Pécsi Képzési központjának munkatársa a DAAD legjobb külföldi tanulónak járó díját vehette át Németországban, Görlitzben a Hochschule Zittau-Görlitz évnyitó ünnepségén.

A komoly pénzjutalommal is járó különleges elismerést először vehette át a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, aki tanulmányai során a pécsi és a görlitzi mesterképzésen is magas színvonalú teljesítményt nyújtott, amellyel kiérdemelve a Deutscher Akademischer Austauschdienst díját.
 
A 2006 óta működő programban a Kulturális mediáció, illetve Kulturális örökség tanulmányok mesterszakok hallgatói a közös képzés során két félévet a német partneregyetem Kultur und Management mesterszakán töltenek, míg a német hallgatók a fenti két mesterszakon tanulnak Pécsen. A magyar hallgatók Görlitzben német nyelven, a német hallgatók Baranya székhelyén német és/vagy angol nyelven folytatják tanulmányaikat. A programban résztvevők tandíjmentesen tanulhatnak a külföldi partner felsőoktatási intézményben. Schmieder Réka a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karon és annak németországi partnerintézményének duális mesterszakán folytatta tanulmányait 2013 és 2015 között.

A programra vonatkozó jelenleg érvényben lévő kétoldalú szerződés alapján tanévenként 5 magyar és 5 német hallgató vehet részt a közös mesterképzésben, akik a duális képzés sikeres zárásaként egy magyar, illetve egy német mesterszakos diplomát szerezhetnek.

Utoljára frissítve: 2016-10-03 18:19:28

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>