. Ma József napja van.
Rekortán sportpálya épül Szilvásban
2018-09-26 01:43:20
Rekortán sportpálya épül Szilvásban

Rekortán sportpálya épül Szilvásban

A rekortánborítású kispályás focira és kézilabdára is alkalmas játékteret novembertől használhatják a városlakók.


A napokban adták át a munkaterületet a kivitelezőnek a Komlón, a szilvási városrészében fekvő KRESZ Park peremén. Az elmúlt évek során több lépcsőben, szabadtéri sportközponttá fejlesztett területen korszerű és biztonságos, rekortánborítású sportpálya építése kezdődött meg, amit kispályás focira, kézilabdára és kosárlabdára is használni lehet. A tervek szerint a munkálatok október végére fejeződnek be.


A pályát az önkormányzat a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködésben építi, a szükséges források 70 százalékát az MLSZ a társaságiadó-felajánlásokból állja. A teljes költségvetés 44,5 millió forint, amelyből így csak 11,7-et kell a városnak önrészként fizetnie.
Az új játéktér 20x40 méteres lesz, amelyen 1-1 méterrel minden irányban túlnyúlik a rekortán. A pálya köré palánk, labdafogó háló és térkövezett járda is épül. Miután az új sportpálya mindenben megfelel a szabványoknak, így nem csak szabadidős sportolásra lesz alkalmas, hanem hivatalos versenyeket is lehet rajta rendezni.


-A pályát a komlóiaknak építjük, kerítéssel és zárható kapuval fogjuk védeni a rongálások ellen, de gondoskodunk arról, hogy aki sportolni szeretne, az  bejusson a területre – hangsúlyozza  Polics József, a város polgármestere. – A tervek szerint a pálya üzemeltetője  a sportközpont lesz, ők koordinálják majd, hogy mikor  használhatják az MLSZ hivatalos versenyei és a kikapcsolódásként játszó baráti társaságok.

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködése új szintre lép.
Bővebben >>