. Ma Áron napja van.
Szabadtéri közösségi tér kicsiknek és nagyoknak
2020-02-08 22:48:15
Szabadtéri közösségi tér kicsiknek és nagyoknak

Szabadtéri közösségi tér kicsiknek és nagyoknak

Új nagy méretű, minden korcsoport igényeit kiszolgáló közösségi tér, játszótér kialakítása kezdődött el Pécsett.
 
A pécsi önkormányzat Nagy Ferenc tér, Szabó Ervin tér, és Tildy Zoltán utcák által határolt, mintegy 4,5 hektáron többkorosztályos játszóteret alakít ki, a beruházás megvalósítására pályázati úton  bruttó 100 millió forint támogatást nyert el, amelyet a város a közbeszerzési eljárás lezárásakor további csaknem 29  forinttal egészít ki.

A több korosztály igényeit figyelembe vevő közösségi tér  öt egymástól jól elkülöníthető elemet tartalmaz, úgy mint egy többkorosztályos és egy felnőtt játszóteret, egy rendezvény teret, elkülönített kutyafuttatót valamint egy parkolót.
 
A többkorosztályos játszótéren 1550 négyzetméternyi területen tizenhat uniós szabványnak megfelelő játékot helyeznek ki, többek között játszóvárakat, kötélpályát, lengőhintát, rugós játékokat, akadálymentes hintát, mini mászókát, e mellett párosító és labirintus táblákat. Kihelyeznek padokat és napvitorlákat is, valamint fákat is ültetnek. Mindezeken felül kerékpártároló és ivókút is része a fejlesztésnek. A terület megvilágítását napelemes világítótestekkel oldják meg.

A felnőttek részére kialakításra kerülő fitnesz park két részből áll majd. A klasszikus szabadtéri fitnesz elemekkel felszerelt részen összesen hat szabadtéri gyalogló, hasizom erősítő, comberősítő, belső comberősítő, valamint kettő gyermek fitnesz eszközt helyeznek ki. A street workout  egy egységes rendszer, ami elsősorban a nyújtást, lazítást, valamint a saját testsúlyos edzést szolgálja. A szerkezet tulajdonképpen egy sajáttestsúlyos erősítő pálya, amelyen a különféle húzódzkodóktól, kapaszkodóktól, mászórúdtól a hasizom erősítőig mindenféle elem megtalálható.

A rendezvény teret kis fedett színpaddal, áramvételezési lehetőséggel, öltözővel, raktározható székekkel a PÉTÁV hő-központ épületének nyugati, illetve annak déli oldalán alakítják ki. Az egykori PÉTÁV Kft. épületében kap majd helyet az öltöző és a mosdó. A közelében akadálymentesített parkolót létesítenek.

Utoljára frissítve: 2020-02-08 22:48:55

További híreink
Bázisintézmény lett a Gandhi
Az Oktatási Hivatal bázisintézménye lett a pécsi Gandhi Gimnázium.
2020-04-01 18:04:39, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Szombattól kijárási korlátozás lép életbe
Kijárási korlátozást vezetnek be szombattól az ország egész területén.
2020-03-27 20:44:35, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Egy hét múlva megszűnnek
Egy hét múlva megszűnnek a közigazgatási és munkaügyi bíróságok.
2020-03-25 15:23:46, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy hét múlva megszűnnek a közigazgatási és munkaügyi bíróságok.
Bővebben >>