. Ma Ervin napja van.
Szabadtéri közösségi tér kicsiknek és nagyoknak
2020-02-08 22:48:15
Szabadtéri közösségi tér kicsiknek és nagyoknak

Szabadtéri közösségi tér kicsiknek és nagyoknak

Új nagy méretű, minden korcsoport igényeit kiszolgáló közösségi tér, játszótér kialakítása kezdődött el Pécsett.
 
A pécsi önkormányzat Nagy Ferenc tér, Szabó Ervin tér, és Tildy Zoltán utcák által határolt, mintegy 4,5 hektáron többkorosztályos játszóteret alakít ki, a beruházás megvalósítására pályázati úton  bruttó 100 millió forint támogatást nyert el, amelyet a város a közbeszerzési eljárás lezárásakor további csaknem 29  forinttal egészít ki.

A több korosztály igényeit figyelembe vevő közösségi tér  öt egymástól jól elkülöníthető elemet tartalmaz, úgy mint egy többkorosztályos és egy felnőtt játszóteret, egy rendezvény teret, elkülönített kutyafuttatót valamint egy parkolót.
 
A többkorosztályos játszótéren 1550 négyzetméternyi területen tizenhat uniós szabványnak megfelelő játékot helyeznek ki, többek között játszóvárakat, kötélpályát, lengőhintát, rugós játékokat, akadálymentes hintát, mini mászókát, e mellett párosító és labirintus táblákat. Kihelyeznek padokat és napvitorlákat is, valamint fákat is ültetnek. Mindezeken felül kerékpártároló és ivókút is része a fejlesztésnek. A terület megvilágítását napelemes világítótestekkel oldják meg.

A felnőttek részére kialakításra kerülő fitnesz park két részből áll majd. A klasszikus szabadtéri fitnesz elemekkel felszerelt részen összesen hat szabadtéri gyalogló, hasizom erősítő, comberősítő, belső comberősítő, valamint kettő gyermek fitnesz eszközt helyeznek ki. A street workout  egy egységes rendszer, ami elsősorban a nyújtást, lazítást, valamint a saját testsúlyos edzést szolgálja. A szerkezet tulajdonképpen egy sajáttestsúlyos erősítő pálya, amelyen a különféle húzódzkodóktól, kapaszkodóktól, mászórúdtól a hasizom erősítőig mindenféle elem megtalálható.

A rendezvény teret kis fedett színpaddal, áramvételezési lehetőséggel, öltözővel, raktározható székekkel a PÉTÁV hő-központ épületének nyugati, illetve annak déli oldalán alakítják ki. Az egykori PÉTÁV Kft. épületében kap majd helyet az öltöző és a mosdó. A közelében akadálymentesített parkolót létesítenek.

Utoljára frissítve: 2020-02-08 22:48:55

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>