. Ma Zita napja van.
Száz alkotó művei egy helyen
2024-03-10 08:48:11
Száz alkotó művei egy helyen

Száz alkotó művei egy helyen

Az Országos Kerámiaművészeti Triennálé a kortárs magyar kerámia- és porcelánművészet új értékeit mutatja be március 9-től Pécsett, a Zsolnay Negyed m21 Galériájában.

A pályázatot óriási érdeklődés kísérte. A Triennálén a zsűri döntése alapján száz alkotó több mint 200 munkáját látható, így a tárlat a hazai művészi kerámia szakma eddigi legnagyobb kiállításának mondható. A szervezők szándéka a nagy múltú, 1967-ben indult Országos Kerámia Biennálé hagyományainak folytatása, ami rendszeres bemutatkozási lehetőséget teremt a magyar kerámiaművészeknek  és designereknek, ezúttal Triennálé formában.

Ebben az esztendőben a szervezők átfogó módon mutatják be az eltelt időszak eredményeit. A kiállítás anyagát úgy választották ki, hogy az a kortárs magyar szilikátművészet lehető legteljesebben a legújabb megoldásokkal, kísérletekkel ismertesse meg a látogatókkal. Ennek érdekében felhívásukban kifejezetten biztatták az alkotókat a széleskörű anyaghasználatra, alternatív, újszerű megoldásokra, amelyekre a különböző szekciók – és az  ezer négyzetméter alapterületű m21 Galéria – adtak lehetőséget. A szokásos szekciók mellett újdonság, hogy a desing is helyet kap benne, amellyel az egyetemi hallgatókat is megszólították, illetve a határainkon túl élő magyar alkotók invitálása a pályázaton való részvételre.

A kiállítás  április 21-ig látható a Zsolnay Kulturális Negyedben, az m21 Galériában. (A képen: Kontor  Enikő / Ontottak részlete)

Utoljára frissítve: 2024-03-10 08:49:52

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>