. Ma Ervin napja van.
Szénadomány az iskolának és a falunak
2020-03-13 20:32:25
Szénadomány az iskolának és a falunak

Szénadomány az iskolának és a falunak

A Pannon Hőerőmű  négy tonnás  szénadománya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével  ebben az esztendőben Berkesdre és Gigére került.


Összesen három tonna zsákolt szenet  kapott a Berkesdi Fekete István Általános Iskola,  valamint  egy tonnát a Somogy megyében, a Kaposvári járásban található Gige. A cég fűtőanyag-hozzájárulásával az oktatási intézményben és a somogyi  falu mérsékelni tudják a rezsiköltséget. Az adományok  átadásában közreműködött az elmúlt évhez hasonlóan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.


Idén is folytatta társadalmi segítségnyújtási tevékenységét a pécsi hőerőművet és a vasasi szénbányát üzemeltető Pannon Hőerőmű Zrt. , ami mindig is fontos szerepet játszott a Veolia Energia Magyarország cégcsoporthoz tartozó vállalat  életében. Ezt mutatja az is, hogy a társaság idén immár ötödik alkalommal vett részt a téli időszak segítségnyújtási kezdeményezésében, melyben a Máltai Szeretetszolgálattal karöltve adományoztak tüzelőanyagot, csakúgy, mint az előző években. Az adományt a karitatív szervezet pécsi csoportja adta át március 13-án a Berkesdi Fekete István Általános Iskolának, amely így jelentős mértékben csökkenteni tudja a fűtésszezon miatt megnövekedett kiadásait. A szeretetszolgálat munkatársai további egy tonna ömlesztett szenet szállítottak ki Gige községbe.


Mint Rudolf Péter, a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatója elmondta, a fűtőanyag adománnyal egyrészt szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy ne kelljen szénszünetet tartani a berkesdi  iskolában, ezen felül igyekeznek  felhívni a figyelmet a mecseki szén használatának előnyeire.  A vasasi szénbánya 2014-es újraindításával lehetővé vált, hogy helyben, egyszerűen, más energiahordozókhoz képest olcsóbban tegyék lehetővé a fűtőanyagok beszerzését az itt élők számára.


Mindehhez ifj. Csonka Pál, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális vezetője a következőket tette  hozzá, a  pécsi erőmű szénadományai segítségével az elmúlt években számos, súlyos anyagi nehézségekkel küzdő család életkörülményein sikerült javítani, ha átmenetileg is.  Külön öröm számunkra , hogy idén egy általános iskola támogatásában is közreműködhettünk, hiszen az itt tanuló gyerekek a napjuk jórészét az intézmény falai között töltik el.

Utoljára frissítve: 2020-03-13 20:34:53

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>