. Ma Vince napja van.
Szénadomány az iskolának és a falunak
2020-03-13 20:32:25
Szénadomány az iskolának és a falunak

Szénadomány az iskolának és a falunak

A Pannon Hőerőmű  négy tonnás  szénadománya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével  ebben az esztendőben Berkesdre és Gigére került.


Összesen három tonna zsákolt szenet  kapott a Berkesdi Fekete István Általános Iskola,  valamint  egy tonnát a Somogy megyében, a Kaposvári járásban található Gige. A cég fűtőanyag-hozzájárulásával az oktatási intézményben és a somogyi  falu mérsékelni tudják a rezsiköltséget. Az adományok  átadásában közreműködött az elmúlt évhez hasonlóan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.


Idén is folytatta társadalmi segítségnyújtási tevékenységét a pécsi hőerőművet és a vasasi szénbányát üzemeltető Pannon Hőerőmű Zrt. , ami mindig is fontos szerepet játszott a Veolia Energia Magyarország cégcsoporthoz tartozó vállalat  életében. Ezt mutatja az is, hogy a társaság idén immár ötödik alkalommal vett részt a téli időszak segítségnyújtási kezdeményezésében, melyben a Máltai Szeretetszolgálattal karöltve adományoztak tüzelőanyagot, csakúgy, mint az előző években. Az adományt a karitatív szervezet pécsi csoportja adta át március 13-án a Berkesdi Fekete István Általános Iskolának, amely így jelentős mértékben csökkenteni tudja a fűtésszezon miatt megnövekedett kiadásait. A szeretetszolgálat munkatársai további egy tonna ömlesztett szenet szállítottak ki Gige községbe.


Mint Rudolf Péter, a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatója elmondta, a fűtőanyag adománnyal egyrészt szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy ne kelljen szénszünetet tartani a berkesdi  iskolában, ezen felül igyekeznek  felhívni a figyelmet a mecseki szén használatának előnyeire.  A vasasi szénbánya 2014-es újraindításával lehetővé vált, hogy helyben, egyszerűen, más energiahordozókhoz képest olcsóbban tegyék lehetővé a fűtőanyagok beszerzését az itt élők számára.


Mindehhez ifj. Csonka Pál, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális vezetője a következőket tette  hozzá, a  pécsi erőmű szénadományai segítségével az elmúlt években számos, súlyos anyagi nehézségekkel küzdő család életkörülményein sikerült javítani, ha átmenetileg is.  Külön öröm számunkra , hogy idén egy általános iskola támogatásában is közreműködhettünk, hiszen az itt tanuló gyerekek a napjuk jórészét az intézmény falai között töltik el.

Utoljára frissítve: 2020-03-13 20:34:53

További híreink
Az időjárás márciusi játéka
Március közepén kellemes tavaszias meleg jellemezte hazánk időjárást.
2020-04-04 20:57:58, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Bázisintézmény lett a Gandhi
Az Oktatási Hivatal bázisintézménye lett a pécsi Gandhi Gimnázium.
2020-04-01 18:04:39, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Szombattól kijárási korlátozás lép életbe
Kijárási korlátozást vezetnek be szombattól az ország egész területén.
2020-03-27 20:44:35, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bár a csoportos megbetegedés stádiumában tart Magyarország, a számok azonban nem növekednek annyira drasztikus...
Bővebben >>