. Ma Zelma napja van.
Szilveszteri menetrendi változások
2020-12-30 19:10:20
Szilveszteri menetrendi változások

Szilveszteri menetrendi változások

Az év végi ünnepkörhöz igazodnak a szolgáltatók, ahogy a vonatok és buszok közlekedési rendje is.


A Tükebusz Zrt  buszai
2020. december 31.: szabadnapokra
2021. január 1.: munkaszüneti napokra

2021. január 2.: szabadnapokra
2021. január 3.: munkaszüneti napokra meghirdetett menetrend szerint közlekednek.

 


Ügyfélszolgálati iroda nyitva tartása
2020. december 31.:    7.30 – 12.00
2021. január 1. – 3.:         zárva


Bérletpénztárak nyitva tartása:
2020. december 31.: valamennyi bérletpénztár (kivéve PTE bérletpénztár) a bérletezési időszaknak megfelelő, szabadnapi nyitva tartás szerint.
2021. január 1.: valamennyi bérletpénztár zárva
2021. január 2.: valamennyi bérletpénztár (kivéve PTE bérletpénztár) a bérletezési időszaknak megfelelő, szabadnapi nyitva tartás szerint.
2021. január 3.: valamennyi bérletpénztár zárva
2021. január 4.: valamennyi bérletpénztár (kivéve Bérletpénztár) a bérletezési időszaknak megfelelő, munkanapi nyitvatartás szerint.


A gyógyszertárak is ügyeleti rendben  tartanak nyitva, dDecember 31-én általában 14 óráig, január 1-jén pedig kizárólag a 0-24 órás nyitva tartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják az ellátást.     


A Zsolnay Negyed Infopontjainak nyitva tartása:
december 31.: Látogatóközpont zárva, Zsolnay Infopont és Shop nyitva
10.00-17.00 között
január 1.: zárva
január 2-től: normál nyitva tartás

Az év végi ünnepkörhöz igazodik a vonatok és buszok közlekedési rendje. A vonatok december 31-én a pénteki, január elsején a szombati, január 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Módosul a Volánbuszok közlekedési rendje is: december 28. és 31. között a tanítási szüneti munkanapi menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járatai. Január 2-án a szabadnapoknak megfelelő, míg 3-án, vasárnap a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint járnak a buszok. Január 4-én, hétfőn már a megszokottak szerint, a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett menetrend érvényes. Egyes településeken a helyi járatok a fentiektől eltérően közlekedhetnek.

Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik


Január 2-án a szabadnapoknak megfelelő, míg 3-án, vasárnap a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak a buszok. Január 4-én, hétfőn már a megszokottak szerint, a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett menetrend érvényes. Egyes településeken a helyi járatok a fentiektől eltérően közlekedhetnek.

A 2021. év és a téli szünetet követő iskolakezdés problémamentes elindulása érdekében a vonatokon és a helyközi buszjáratokon január 5-e helyett két nappal  tovább, január 7-ig fogadják el a decemberi havi dolgozó- és tanuló bérleteket, illetve a december második felére váltott félhavi bérleteket.  A téli szünet utáni iskolakezdéssel megnőnek az utazási igények, és meghosszabbodhat a várakozási idő a jegypénztáraknál január elején, így a hosszabbítással további két nap biztosított az új bérletek beszerzésére. A MÁV-START azt kéri az utasoktól, hogy a járványhelyzetben a sorban állások elkerülése érdekében vegyék igénybe a jegykiadó automatákat és a MÁV applikációt. 


A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt január 3-án éjfélig vehetik igénybe.
Az InterCity vonatok az utazási igényeknek megfelelően – a lehetőségekhez képest – több kocsival közlekednek az utazási csúcsidőszakokban. Egyes népszerűbb utazási időpontokban a jelentős felkészülés és a növelt kapacitás ellenére gyorsan megtelnek a vonatok, ezért érdemes elővételben, utazás előtt legalább egy nappal megvenni az InterCity menet- és helyjegyeket. Az InterCity-ken kívül a gyors-, sebes-, illetve személyvonatokat is választhatják az utasok.

Utoljára frissítve: 2020-12-30 19:12:22

További híreink
Informatika-biztonsági szakembereket képeznek
A kiberbiztonság egyre nagyobb szerepet játszik az iparban, a vállalatok működésében.
2021-01-22 19:34:08, Hírek, Környezetünk Bővebben
A párbeszéd folytatódik
Folyamatos a párbeszéd a pécsi önkormányzat és a város cégei között, első alkalommal szakértők bevonásával 2020 nyarán kérték ki a véleményüket.
2021-01-20 19:53:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
A modernizációban hisznek
A Coop üzletlánc franchise tagjaként a Mecsek Füszért jelentős beruházást hajtott végre Pécsen.
2021-01-19 20:22:40, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ebben a cikkben nem titkolt szándékunk feloldozni akkor, hogyha az autóvezetéssel szemben érzett félelem ezidá...
Bővebben >>