. Ma Beáta napja van.
Szintet lépett Pécsett az adományozói kultúra
2023-01-06 21:27:21
Szintet lépett Pécsett az adományozói kultúra

Szintet lépett Pécsett az adományozói kultúra

Teljes körű felújításon esik át a pécsi Palatinus Hotel, a bontás megkezdődött, a régi bútorokat, használati tárgyakat adományként ajánlották fel .

Az első lépésben szétbontják a szobákat. Vélhetően egyedül álló módon a bennük lévő bútorokat, eszközöket adpományként ajánlották fel. A híd szerepét vállaló Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régiója és Modell programja és a hotel vezetőségének együttműködésében a jó állapotú eszközök a lehető legjobb helyre kerülnek.

A szállodát üzemeltető Hotelker Kft. ügyvezetője, Bojcsev András többek között elmondta, úgy döntöttek, hogy a szálloda régi bútorait, berendezési tárgyait, a csillárokat, valamint a fürdőszobai szanitereket nem értékesítik, hanem rászorulóknak adományozzák. Annak érdekében, hogy a több száz, jó állapotban lévő ágy, matrac, asztal, kárpitozott ülőbútor, hűtőszekrény, televízió, szaniter, bontott építési anyag valóban a leginkább rászorulókhoz juthasson el, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régióját és a régióban működő modell programok képviselőit keresték meg, akik örömmel fogadták a felajánlást. A bútorok és eszközök kibontását, elszállítását és azok célba juttatását a Szeretetszolgálat dolgozói, önkéntesei végzik január folyamán.

-Az ilyesfajta adományozói magatartás példaértékű lehet mindannyiunk számára, hiszen a kifejezetten jó állapotú magas minőségű tárgyak felajánlása nem csak partneri viszonyt feltételez, hanem azt is eredményezi, hogy a gondozásunkban lévők életminőségét valóban jelentősen tudjuk ezáltal javítani. Az ehhez hasonló felajánlások, amelyek jó állapotú és jól hasznosítható adományokat tartalmaznak, emcsak megkönnyítik munkánkat, hanem olyan segítséget jelentenek abban, hogy az adományozói kultúra új szintre emelkedjen. Példaértékű ez az adomány abban is, hogy helyben jelent segítséget – hangsúlyozta Jónás Gergely, a Szeretetszolgálat regionális ügyvezetője.

A felajánlott bútorok és eszközök részben a régióban működő intézmények (idősotthonok, nappali klubok) kapják meg, jelentősen javítva az ellátás színvonalát. Ezen felül a régióban működő Modellprogramok és a Felzárkózó települések program segítségével a hátrányos helyzetű településekre jut el, segítségükkel egy-egy ingatlan állapota, komfortfokozata jelentősen javulhat, legyen szó például akár fürdőszoba kialakításának lehetőségéről, vagy a nyílászárók cseréjéről. Sok házban még fürdőszoba sincs. Itt hatalmas előrelépés lesz a szállodából kiszerelt fürdőkád, mosdó, csaptelep és wc csésze.

A Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó Települések programja most felajánlott adományok révén arra kap lehetőséget, hogy egyfajta közvetítőként kapcsolatot létesítsen a legrászorultabbak és a jó minőségű eszközöket felajánló adományozók között. A Felzárkózó Település és a Máltai Modellprogramok keretében továbbá rendelkezésre állnak olyan szakemberek, kisüzemek a szükséges javítások elvégzésére.

Utoljára frissítve: 2023-01-06 21:28:09

További híreink
Szokások, énekek, fazekak
Megújítja múzeumpedagógiai programját a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum.
2023-03-21 21:08:58, Hírek, Környezetünk Bővebben
Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és az Építéstudományi Egyesület által alapított Építőipari nívódíj a hazai építőipar legmagasabb elismerésének számít.
2023-03-21 21:01:15, Hírek, Környezetünk Bővebben
Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
Csillagászati Hét különleges eseményeinek sora várja az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben március 23–26. között.
2023-03-18 02:50:59, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szenes Árpád műveiből nyílt kamaratárlat a Janus Pannonius Múzeum Modern Magyar Képtárában.
Bővebben >>