. Ma Ervin napja van.
Szülői pihenők adományból
2016-09-27 01:19:19
Szülői pihenők adományból

Szülői pihenők adományból

Az Eurakvilo Alapítvány adományából valósult meg részben az a fejlesztés, amelynek eredményeként szülői pihenők jöttek létre a Pécsi Gyermekklinika Onkohematológiai Osztályán.


Négy szülő mostantól éjjelente már a beteg gyermeke mellett pihenhet a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológiai Osztályán, ahol két kórtermet bővítettek ki  - az erkélyek beépítésével - egy-egy kétágyas résszel.  A 8,2 millió forintos beruházáshoz szükséges összeget  három szervezet a  Tölösi Péter Alapítvány a leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek gyógyításáért, az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, valamint a szóban forgó osztály háttérszervezete, az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány.


- A leukémiás, vagy tumoros betegségben szenvedő gyermeknek nagy szüksége van a szülője folyamatos jelenlétére, de erre eddig  éjjelente nem volt lehetőség  –  mondja Decsi Tamás, a gyermekklinika igazgatója. – Mostantól azonban már  a gyermekével egy légtérben és ágyban töltheti az éjszakát.


Mindehhez  az onkohematológiai osztály vezetője,  Ottóffy Gábor  a következőket tette hozzá, elmondta, az egész Dél-Dunántúlról, valamint Zala megyéből is hozzájuk kerülnek a daganatos, leukémiás és hasonló kórral küzdő gyermekek. Évente 30-40 új esetet diagnosztizálnak.  A fejlesztésnek köszönhetően a beteg gyerekek és azok szülei  jobb körülmények között   csinálhatják végig a mindkét felet megviselő hosszú hónapokig, nem egy esetben évekig is eltartó kezeléseket.

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>