. Ma Ervin napja van.
TANIA a környezeti szennyezések megszüntetéséért
2017-03-07 21:05:56
 TANIA a környezeti szennyezések megszüntetéséért

TANIA a környezeti szennyezések megszüntetéséért

A Baranya Megyei Önkormányzat olasz, francia, finn és görög partnerekkel közösen indítja útjára a TANIA nevet viselő projektet, amelynek célja a környezeti  szennyezések megszüntetése.


Baranya megyében is számos olyan terület található, amely a múlt században lezajlott, nem körültekintően végzett elsősorban ipari, bányászati tevékenységek következtében vált szennyezetté, és amelyek jelenleg is veszélyeztetik az ökoszisztémát, a felszín alatti ivóvízkészleteket.


A szennyezések megszűntetését szolgálja az a projekt, amelyet a Baranya Megyei Önkormányzat olasz, francia, finn és görög partnerekkel közösen valósít meg.  A TANIA projekt célja az egészségesebb természeti környezet elérése, a természeti örökség megőrzése és a környezetszennyezés káros hatásainak csökkentése a jelenleg ismert legmodernebb módszerrel, a nanotechnológia alkalmazásával.


A nanotechnológia atom, vagy molekula méretű részecskéket használ fel a szennyeződések megkötésére és elkülönítésére. További előnye, hogy olcsó, biztonságos és hatékony.  Alkalmazása  a környezetvédelemmel összefüggő tevékenységeken túl  több előnnyel is járhat Baranyában. Egyebek mellett  versenyelőnyhöz juthatnak azok  a megyei cégek és intézmények, amelyek ezt a technológiát alkalmazzák, és ez egyben lehetőséget teremt a felzárkózásra  az európai kutatás-fejlesztési  programokhoz.


Az INTERREG EUROPE Program keretében megvalósuló, közel 400 millió forint költségvetésű, 85 százalékos  ERFA támogatású projektből Baranya megye és szakmai partnerei 47 millió forintot használhatnak fel.  A program 2021. december 31-én zárul.

Utoljára frissítve: 2017-03-07 21:07:16

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>