. Ma Ervin napja van.
Tározók is épülhetnek
2016-12-26 19:03:53
Tározók is épülhetnek

Tározók is épülhetnek

Közel 755 millió forintot nyert Pécs a mélyvonali csapadékvíz-elvezetési rendszer korszerűsítésére.

A csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztésére a város  2015-ben félmilliárdot fordított, egyebek mellett sor került a Pécsi-víz medrének rendezésére. E megkezdett beruházás folytatásaként 2016 tavaszán indította útjára Pécs nagyszabású csapadékcsatorna fejlesztési programját, amelynek  megvalósításához a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Városi környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések alprogramjára a  Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. négy  pályázatot nyújtott be. Ezek közül Pécs települési mélyvonal csapadékvíz-elvezetésének korszerűsítésére címet viselővel Baranya székhelye csaknem 755 millió  forintos támogatást nyert el. A projekt elsődleges célja, hogy megvalósításával a város mélyen fekvő részein évtizedek óta fennálló csapadék-vízelvezetési problémák megoldódjanak.

Ennek keretében újul meg a  6-os számú főúttól a vasútig terjedő terület csapadékvizeit befogadó rendszer a Belváros és Uránváros között, amelynek fő vonala az  Ipar u. – Vasút u. – Indóház tér – Mártírok útja – Veress Endre utca. Ezen a szakaszon a burkolt felületek alatt a főgyűjtőkre csatlakoztatott egymástól független csatornarendszerek helyezkednek el. A rendszerre a felszíni víz víznyelőkkel kerül bevezetésre. Az Ipar utcától a Veress Endre utcáig tartó mintegy 2950 méternyi szakasz fejlesztése mellett optimalizálják  meglévő vízelvezetők kihasználtságát is.

A beruházásnak köszönhetően a nagy kapacitású főgyűjtők és a mélyvonalon fejlesztésre, valamint kiépítésre kerülő új csapadékvíz-elvezetőkkel  2018 nyarára várhatóan  megszűnnek a területen csapadékos időben tapasztalható problémák. E mellett a csapadékvíz hasznosítása érdekében tározók kialakítása is vizsgálat tárgyát képezi.

Utoljára frissítve: 2016-12-26 19:14:04

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>