. Ma Ervin napja van.
Tényleges életfogytiglan a kegyetlen gyilkosnak
2018-11-13 21:46:07
Tényleges életfogytiglan  a kegyetlen gyilkosnak

Tényleges életfogytiglan a kegyetlen gyilkosnak

Kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2016 januárjában olyan súlyosan bántalmazta ismerősét, hogy az belehalt sérüléseibe.

 

A jogerősen megállapított tényállás szerint S.J. 54 éves, többszörösen büntetett előéletű, Somogy megyei férfi gyermekkora óta ismerte a sértettet, akivel egy intézetben nevelkedtek. A vádlott falujának kocsmájában találkoztak 2016. január 4-én, ahol együtt italoztak, majd a záróra előtt onnan együtt is távoztak. A vádlott lakására mentek, ahol összevesztek, majd S.J. a sértettet egy téglával egyszer,  közepes erővel fejbe ütötte, aki az ütés erejétől földre zuhant, ahol a vádlott őt durván és kitartóan bántalmazta. Acélbetétes bakancsával legalább három alkalommal a sértett arcába, homlokába rúgott, mellkasát pedig legalább öt alkalommal, nagy erővel megrúgta, illetve megtaposta. A súlyos bántalmazásba a sértett belehalt.

A vádlott meg akart szabadulni a holttesttől, ezért azt a lakásban benzinnel lelocsolta és meggyújtotta. Miután az nem égett el, ezért azt a házhoz tartozó egyik melléképületben elásta, a sértett tárgyait pedig egy közeli kútba dobta.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a büntetéskiszabás felül bírálata során úgy látta, hogy a társadalom hatékony védelme érdekében kizárólag a vádlott végleges elszeparálásával érhető el a büntetés célja. A vádlott többszörös visszaesői minőségén túl is büntetett előéletű, a társadalmi együttélés szabályait semmibe vevő, konok bűnelkövető, aki ismételten kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt követett el.

Utoljára frissítve: 2018-11-13 21:58:22

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-...
Bővebben >>