. Ma Zita napja van.
Történelmet írnak
2015-06-30 23:00:09
 Történelmet írnak

Történelmet írnak

Honnan származnak, van-e nemesi vonal a családjukban, esetleg kutyabőr, egyre többen kíváncsiak erre.

 

S, hogy ez mennyire igaz, annak leginkább a Családfakutatók Csapata® a megmondhatója, akik ma már külföldről is kapnak megbízásokat, Németországból, Ausztriából, Szlovákiából, Romániából, de még Brazíliából is, ahonnan Madách Imre egyik leszármazottja kereste meg őket.


- Az ötlet, hogy családfakutatásba kezdjek, abból jött, hogy néhány esztendővel ezelőtt összeült a családunk és nem tudtunk arra választ adni, mi volt a neve a dédapánknak, s honnan származott - mondja Mester János, a csapat vezetője. - Az első családfát magunknak csináltuk meg, s e közben jöttem rá, hogy ez piaci alapon is működik. Az Önindító2014 projekt, amelyben magam is részt vettem, pedig ehhez jó hátteret teremtett, mert olyan ismeretekkel bővíthettem a tudásomat, mint például a marketing.


Kitért arra is, hogy ma már közel 150 család családfáját állították fel, s a kutatásaik során, közel negyvenezer ember élettörténetét, adatát tárták fel a csaknem negyven tagból álló kutatócsoport segítségével, amelynek tizennyolc a levéltári múlttal rendelkező kutató is tagja. E mellett folyamatosan tartják a kapcsolatot heraldikával, genealógiával foglalkozó szaktekintélyekkel is. Heti rendszerességgel érdekes tartalmú hírlevelet küldenek, az erre feliratkozóknak, s egy facebook oldalt is működtetnek, amire naponta töltenek fel adatokat, valamint a családfakutatáshoz kapcsolódó érdekes történeteket, illetve heti rendszerességgel indítanak játékokat a családfakutatással összefüggő témakörökben.  


- A mi tevékenységünk a bizalomra épül, éppen ezért olyan rendszert alakítottunk ki, amellyel sok embert tudunk elérni - hangsúlyozza. – Az eltelt időben mind inkább szembesülünk azzal, hogy nincs két egyforma családtörténet, mindegyikben vannak érdekes momentumok, csavarok, nem egy esetben negatív dolgok is felszínre kerülnek. A saját felmenőimet kutatva hívták fel mások a figyelmemet arra például, hogy elképzelhető, hogy az ükapám részt vett a Titanic hajótöröttéinek mentésében a Carpahtia matrózaként, s maga is ott veszett a tengerben. Ma már nem kevesebbel büszkélkedhetünk, mint hogy több felsőoktatási intézménnyel együttműködve - az általunk végzett munka elismeréseként - felkérést kaptunk arra is, hogy készítsünk a családfakutatáshoz módszertani könyvet, mert mint kiderült, ugyan sok oktatási platformon a tananyag része, de igazán mélyen senki nem foglalkozott eddig vele.


A Családfakutatók Csapata® az ország minden a 19 megyéjében jelen van, s hat országban kapcsolattartóval rendelkeznek. Pécsett saját irodát nyitottak, a Mária utcában az egykori Parti Galériában. Itt hozták létre a bázisukat, itt fogadják a családjuk története után érdeklődőket, s tartják a megbeszéléseiket.

Utoljára frissítve: 2015-06-30 23:02:49

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>