. Ma Zita napja van.
Üdülési joggal csaló bűnszervezetet számoltak fel
2020-11-04 19:32:25
Üdülési joggal csaló bűnszervezetet számoltak fel

Üdülési joggal csaló bűnszervezetet számoltak fel

A pécsi rendőrök összehangolt akcióban Budapesten üdülési jogokkal csaló bűnszervezetet számoltak fel.


A rendőrség honlapján megjelent  közlemény szerint a bűnszervezet tagjai az ország több pontján szervezett előadásokra olyan embereket hívtak meg, akik szerették volna értékesíteni az üdülési jogukat. Rávették a jogosultakat arra, hogy  ennek érdekében előszerződést kössenek velük, az értékesítésért pedig jutalék címén  meghatározott összeget fizessenek, illetve utaljanak át a társaság számlájára.


A csalók később - a további pénzszerzés reményében - ismét rendezvényt szerveztek a korábbi meghívottaknak, mondván, sikeres volt az értékesítés, sőt magasabb vételárat ajánlottak. Az előzőleg kötött szerződéseket elvették, új szerződést adtak át a sértetteknek, akiknek ezután a vételár-különbözetből adódóan ismét jutalékot kellett fizetniük.


Külföldi cégek, illetve külföldi magánszemélyek aláírásaival ellátott adásvételi szerződéseket adtak át a sértetteknek, miközben ezek a cégek és személyek valójában nem kívánták megvásárolni az üdülési jogot. A szervezet tagjai az üdülési jogok értékesítéséért semmit nem tettek, pusztán a jutalékot csalták ki az ügyfelektől. Ígéretet tettek arra is, hogy amennyiben nem sikerül az értékesítés, a jogot az ő cégük vásárolja meg egy év elteltével, azonban a társaságot egy év után már nem lehetett elérni.  


A  csalók 575 embert tévesztettek meg, és mintegy 370 millió kárt okoztak nekik. A károsultak  a többségében idős emberek voltak.
A rendőrök az akció során az elkövetéssel gyanúsítható 48 éves budapesti szervezőt, további öt nőt és három férfit fogtak el. Az otthonukban tartott házkutatáson órákat, ékszereket és készpénzt foglaltak le.   


A  bűnszervezet tagjai ellen üzletszerűen elkövetett csalás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Utoljára frissítve: 2020-11-04 19:34:16

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>