. Ma Sára napja van.
Ugyanaz a cégtulajdonos, csak a név változott
2021-01-07 19:45:38
Ugyanaz a cégtulajdonos, csak a név változott

Ugyanaz a cégtulajdonos, csak a név változott

A Körber-csoporton belül a stratégiai projektek közé tartozik az egyes üzletágak különféle régiókban található termelőüzemeinek jobb kihasználása.

A program fontos lépcsőfokaként a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. hivatalos elnevezése pedig Körber Hungária Gépgyártó Kft-re változik. Eközben a cégtulajdonos ugyanaz marad. A koncepció célja a magyarországi gyár továbbfejlesztése és alkalmassá tétele valamennyi üzletág tervezési, gyártási és összeszerelési feladatainak elvégzésére. Ennek révén a termelés rugalmasabbá válik a teljes cégcsoportban.

Az első, Magyarországon megvalósuló termelési telephely kialakítása az egész csoport növekedési tervei szempontjából kulcsfontosságú, a meglévő szaktudást pedig a jelenleginél szélesebb körben teszi elérhetővé valamennyi üzletág számára. Továbbá ezáltal a cég-csoport képes lesz a piaci részesedését növelni és a költségeket csökkenteni a meglévő eszközök és kapacitások hatékonyabb kihasználásával, amelynek köszönhetően a magas minőségű termékek gyorsabban jutnak el a vevőkhöz.

A cég-csoport üzletágai közül a logisztikai és a gyógyszeripari már szoros és sikeres együttműködést folytat a pécsi üzemmel. Különösen a gyógyszeripari lát nagyszerű lehetőséget egyes kiválasztott termékek gyártási kapacitásának bővítésében. A csehországi Kuřimban lévő gyár mellett bevonja a pécsit is a növekedés felgyorsítása és a határidőre történő teljesítés bebiztosítása céljából.

A pécsi üzem alapvetően a dohány üzletág növekedése érdekében jött létre. A Hauni Hungária a pécsi gépgyártás évszázados hagyományainak örököse. A későbbi nagyüzem helyén az első gépgyárat Haberényi Pál alapította 1865-ben. Gyakori változásokon, fejlesztéseken és átalakulásokon ment keresztül az évek során. 1925-ben felvette a Sopiana Gépgyár nevet. Az idők során számos alkalommal változott a termékstruktúra a mezőgazdasági gépektől az élelmiszeripari és vegyipari gyártósorokig. 1994-ben a Hauni megvásárolta a céget és kezdetét vette egy jövőorientált, folyamatos fejlődéssel töltött negyed évszázad. A Hauni Hungária a régió egyik legnagyobb vállalata és csúcstechnológiájú, egyedi berendezéseket készít a nemzetközi dohányipar számára.

A Körber vezető nemzetközi technológiai nagyvállalat, világszerte mintegy tízezer alkalmazottal. A csoportot a Körber AG fogja össze, öt üzletága a digital, a gyógyszeripari rendszerek, a logisztikai rendszerek, a higiéniai termékek és a dohány.

Utoljára frissítve: 2021-01-07 19:46:04

További híreink
Új európai Bauhaus
Az Európai Bizottság elindítja az új európai Bauhaus környezetvédelmi, gazdasági és kulturális kezdeményezés tervezési szakaszát.
2021-01-18 20:05:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
A jövő tanévtől egészségügyi mérnököket is képeznek Pécsett
Mesterséges intelligenciával vezérelt protézis – a jövő tudományát hamarosan a Pécsi Tudományegyetem műszaki karán is oktatják.
2021-01-15 19:32:27, Hírek, Környezetünk Bővebben
Dimenzióugrás az építészetben
Az építőipar robbanásszerű digitalizációja zajlik: a virtuális térben zajló folyamatoptimalizálás átalakítja az ágazatot.
2021-01-14 20:25:24, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mit tegyünk és mit ne az év utolsó napján. Hosszú a lista.
Bővebben >>