. Ma Petra napja van.
Új lehetőségeket, változatos programok
2023-06-02 22:42:35
Új lehetőségeket, változatos programok

Új lehetőségeket, változatos programok

Pécs legszebb szőlőskertje, a Pécsi Egyetemi Borbirtok számos programmal várja az érdeklődőket nyáron.

A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének vezetőiben már két évvel ezelőtt megfogalmazódott a gondolata annak, hogy  a nemesítői tevékenység és a génbank folyamatos fejlesztése, a termelőknek szóló szakmai rendezvények mellett újabb  szolgáltatásokat vezessenek be.  Az első lépésben rendezvénytermet alakítottak ki, a pinceépülete előtti tér díszburkolatot kapott, majd egy rendezvénysátrat is vásároltak.  Mindezt kiegészíti  a hegyen felállított kereszt és a páratlan szépségű táj.

Az új, a 280 személy elhelyezésére is alkalmassá tehető rendezvénysátor és a 70 fős rendezvényterem  lehetőséget nyújt arra, hogy nagyobb családi események - esküvők, születésnapok - munkahelyi rendezvények  helyszíne legyen a Borbirtok, nyitva ezzel a pécsiek felé.

Pécs új rendezvényhelyszínét Nyílt Nap keretében ismerhetik meg az érdeklődők, melynek során megtekinthetik a különböző stílusban berendezett sátrat, a rendezvényházat, felsétálhatnak a kereszthez. Ezen felül személyre szabott rendezvényszervezési tanácsokat kaphatnak, megkóstolhatják a Pécsi Egyetemi Borbirtok borait, megízlelhetik a rendezvényekhez kapcsolható ételsorokat, sőt a négy berendezési mód közül kiválaszthatják a nekik legjobban tetszőt, a bútorokat és a dekorációt.
 
Az elkövetkező időszakban -  a korábbi évekhez hasonlóan folytatódik a Zenés nyáresték a borbirtokon sorozat  - június 22-én és július 13-án Stubendek Katalin és Götz Attila, a Pécsi Nemzeti Színház színművészei Borban az igazság! című zenés összeállításukban népszerű operett slágerek és musical részleteket adnak elő.
.
Az év leghíresebb meteorraja, a Perseidákban augusztus 10-11 én Borkóstoló és csillagmozi - címmel sorra kerülő esti program keretében gyönyörködhetnek a város lakói a közvilágítástól távolabb eső Borbirtokon egy pohár finom borral kezükben a szőlősorok mellett, vagy akár az emlékkereszt lábánál.
 Augusztus 26-án  kerül sor a II. Országos Csemegeszőlő Kiállítás és Versenyre. Az érdeklődők   különleges csemegeszőlő fajtákat ismerhetnek és kóstolhatnak meg, közöttük az ebben az esztendőben a borbirtokon nemesített,l levédetett 22 új csemegeszőlőfajtát. A verseny keretében pedig szakmai zsűri véleménye és a közönség szavazatai alapján megválasztják a legszebb és a legnagyobb fürtöt, a legnagyobb szemű, és természetesen a legfinomabb szőlőt.
.
A tervek között szerepel  a csemegeszőlő mintakertet létesítése is, ami szorosan illeszkedik a PTE Zöld Egyetem koncepciójába, mivel környezetkímélő termesztés-technológia megvalósítását teszi lehetővé. Javítja az egyetem karbon-semlegességi mutatóját ugyanis az ide telepített szőlők levélzete jelentős széndioxidot köt meg a teljes vegetáció ideje alatt évről, évre folyamatosan. Az augusztus 25-én felavatásra kerülő  mintakertbe 1200 szőlőtőkét telepítenek a legújabb csemegeszőlő fajtákból. A mintakertészet a fajta nemesítési kísérletek mellett,  lehetőséget teremt új technológiák bemutatására, valamint a jövő szőlész-borászainak gyakorlati képzésének is helyet ad.

Utoljára frissítve: 2023-06-02 22:43:40

További híreink
Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
A Marketing Summit Konferencián adták át az idei év Városmarketing Gyémánt Díjait.
2023-10-02 02:21:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Több ezer beteg életét könnyítik meg
Egy, az egész régióban úttörő újításnak köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinikáján már távolról is elvégezhető a Parkinson-kór kezeléséb...
2023-10-01 21:10:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Utánanézett kik a meghívói
A Pannon Filharmonikusokkal lépett fel először hazánkban Jennifer Pike.
2023-09-30 21:14:56, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Újabb nemzetközi szakácskönyvet jelentetett meg a Pécsi Tudományegyetem.
Bővebben >>