. Ma Ervin napja van.
Új munkahelyeket teremtett a Baranyai Kreatív Szövetkezet az Ormánságban
2019-08-27 16:27:14
Új munkahelyeket teremtett a Baranyai Kreatív Szövetkezet az Ormánságban

Új munkahelyeket teremtett a Baranyai Kreatív Szövetkezet az Ormánságban

A Baranyai Kreatív Szövetkezet az Ormánsági szelet-helyi termékekkel a foglalkoztatásért nevet viselő projektjea végére ért.


A Baranyai Kreatív Szövetkezet a Széchenyi 2020 program keretében meghirdetett a társadalmi célú vállalkozások ösztönzésére kiírt pályázatán a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében   az Ormánsági szelet-helyi termékekkel a foglalkoztatásért nevet viselő programjával 14,9 millió vissza nem térítendő európai uniós  támogatást nyert el. A több mint másfél éven át tartó  projektnek köszönhetően a Baranyai Kreatív Szövetkezet új munkahelyeket teremthetett és létrejött egy új helyi termék márka, az Ormánság Zamata is. A projekt a 2019. augusztus 31-én zárul.


A projekt Baranya megyében, annak is a leghátrányosabb részén az Ormánságban, Vajszlón valósult meg. A beruházásnak köszönhetően a Baranyai Kreatív Szövetkezet három új munkahelyet teremtett, amelyekre hátrányos helyzetű munkavállalókat vettek fel. A foglalkoztatáson túl a kiemelt célként szerepelt egy új helyim márka kialakítás és ehhez kapcsolódóan egy komplex helyi termék csomag létrehozása és annak piacra juttatása volt. A fejlesztés eredményeként született meg az Ormánság Zamata elnevezésű márka, melynek fő terméke az ötféle ízben kapható kekszjellegű édesség, a Diós Nasi, valamint része az eperlekvár és bodzaszörp is.

 A 14,9 millió forint európai uniós támogatás segítségével a megvalósítás időszakában a Baranyai Kreatív Szövetkezet kitelepüléseken, szemléletformáló akciókon mutatta be Baranya megye szerte az Ormánság Zamatát, s rajta keresztül felhívta a figyelmet a helyi termékek   lokális gazdaságban betöltött szerepére, valamint az Ormánságban rejlő re. E mellett a projekt keretében a munkaerő-piaci versenyképesség erősítése érdekében – tanúsítvánnyal záródó - kommunikáció és digitális írástudás fejlesztésére irányuló képzésre is sor került.

Az Ormáság Zamata helyi termék márka kialakításával a Baranyai Kreatív Szövetkezet az Ormánság gasztro-turizmusát színesítette és annak  turisztikai imázsát erősítése.

Utoljára frissítve: 2019-08-27 16:34:12

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>