. Ma Sára napja van.
Új szerepben az egykori gyermekkórház
2021-01-08 17:13:42
Új szerepben az egykori gyermekkórház

Új szerepben az egykori gyermekkórház

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Regionális kutatóintézeti kapacitások megerősítése nevet viselő pályázatán elnyert támogatás lehetőséget teremt arra, hogy a Pécsi Tudományegyetem még hatékonyabban tölthesse be térség- és gazdaságfejlesztő szerepét.

Az egyetem a XXI. századi magyar tudományos és kutatói élet meghatározó szereplője. Komoly erőforrásokat mozgatott meg eddig is annak érdekében, hogy ne csak a saját, hanem az őt körülvevő gazdasági-társadalmi környezet versenyképességét javítsa mind a tudomány, mind pedig a gazdaság területén. A határozottabb fejlődés érdekében az egyetem már hosszabb ideje készíti elő az integrált tudományos és innovációs kapacitásainak fejlesztését, hogy a Dél-Dunántúlon az innovációs ökoszisztéma megteremtését előmozdítsa.

 

Első lépésben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Regionális kutatóintézeti kapacitások megerősítése pályázatán elnyert négy milliárd forint uniós támogatás felhasználásával valósul meg a Tudományos és Innovációs Park építve a már meglévő képzési és innovációs kapacitásaira, a térség iparági hagyományaira, klaszterszerveződéseire, valamint az egész országra kiterjedő vállalati kapcsolati tőkére. A Tudományos és Innovációs Park által kínált programcsomag fókuszában a kreativitás, az innováció, a digitalizáció, a térség tőkét vonzó képességének javítása és  annak hosszú távon itt tartása állnak.

 

Az első ütemben, még ebben az esztendőben a középpontban a vállalkozói kompetenciák fejlesztésén keresztül az egészséggazdasági fejlesztéseket megalapozó tudományos témák, úgymint  a digitális egészségipari innovációk, okostechnológiák, valamint a specializált gépgyártás és intelligens technológiák (high-tech) és a zöld gazdaság állnak. Mindez az egyetem a Nyár utcai telephelyén valósul meg, az egykori gyermekkórház épületeiben. Az ott  tervezett fejlesztések hatással lesznek valamennyi kar tevékenységére,  például co-working műhelyek megteremtésével.

 

A tervek szerint 2027-ig, több lépcsőben valósul meg a  Tudományos és Innovációs Park, újabb pályázatiforrások felhasználásával.

Utoljára frissítve: 2021-01-08 17:16:22

További híreink
Új európai Bauhaus
Az Európai Bizottság elindítja az új európai Bauhaus környezetvédelmi, gazdasági és kulturális kezdeményezés tervezési szakaszát.
2021-01-18 20:05:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
A jövő tanévtől egészségügyi mérnököket is képeznek Pécsett
Mesterséges intelligenciával vezérelt protézis – a jövő tudományát hamarosan a Pécsi Tudományegyetem műszaki karán is oktatják.
2021-01-15 19:32:27, Hírek, Környezetünk Bővebben
Dimenzióugrás az építészetben
Az építőipar robbanásszerű digitalizációja zajlik: a virtuális térben zajló folyamatoptimalizálás átalakítja az ágazatot.
2021-01-14 20:25:24, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Európai Bizottság elindítja az új európai Bauhaus környezetvédelmi, gazdasági és kulturális kezdeményezé...
Bővebben >>