. Ma Ervin napja van.
Új szerepben az egykori gyermekkórház
2021-01-08 17:13:42
Új szerepben az egykori gyermekkórház

Új szerepben az egykori gyermekkórház

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Regionális kutatóintézeti kapacitások megerősítése nevet viselő pályázatán elnyert támogatás lehetőséget teremt arra, hogy a Pécsi Tudományegyetem még hatékonyabban tölthesse be térség- és gazdaságfejlesztő szerepét.

Az egyetem a XXI. századi magyar tudományos és kutatói élet meghatározó szereplője. Komoly erőforrásokat mozgatott meg eddig is annak érdekében, hogy ne csak a saját, hanem az őt körülvevő gazdasági-társadalmi környezet versenyképességét javítsa mind a tudomány, mind pedig a gazdaság területén. A határozottabb fejlődés érdekében az egyetem már hosszabb ideje készíti elő az integrált tudományos és innovációs kapacitásainak fejlesztését, hogy a Dél-Dunántúlon az innovációs ökoszisztéma megteremtését előmozdítsa.

 

Első lépésben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Regionális kutatóintézeti kapacitások megerősítése pályázatán elnyert négy milliárd forint uniós támogatás felhasználásával valósul meg a Tudományos és Innovációs Park építve a már meglévő képzési és innovációs kapacitásaira, a térség iparági hagyományaira, klaszterszerveződéseire, valamint az egész országra kiterjedő vállalati kapcsolati tőkére. A Tudományos és Innovációs Park által kínált programcsomag fókuszában a kreativitás, az innováció, a digitalizáció, a térség tőkét vonzó képességének javítása és  annak hosszú távon itt tartása állnak.

 

Az első ütemben, még ebben az esztendőben a középpontban a vállalkozói kompetenciák fejlesztésén keresztül az egészséggazdasági fejlesztéseket megalapozó tudományos témák, úgymint  a digitális egészségipari innovációk, okostechnológiák, valamint a specializált gépgyártás és intelligens technológiák (high-tech) és a zöld gazdaság állnak. Mindez az egyetem a Nyár utcai telephelyén valósul meg, az egykori gyermekkórház épületeiben. Az ott  tervezett fejlesztések hatással lesznek valamennyi kar tevékenységére,  például co-working műhelyek megteremtésével.

 

A tervek szerint 2027-ig, több lépcsőben valósul meg a  Tudományos és Innovációs Park, újabb pályázatiforrások felhasználásával.

Utoljára frissítve: 2021-01-08 17:16:22

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>