. Ma Zita napja van.
Új üzemcsarnokot avattak
2015-05-22 23:05:17
Új üzemcsarnokot avattak

Új üzemcsarnokot avattak

Ünnepélyes keretek között adták át a több mint  három évtizedes múltra visszatekintő, elektronikai berendezéseket, kapcsoló- és vezérlőszekrényeket gyártó Kontakt-Elektro Kft. új üzemcsarnokát.


Mint  Hirth Ferenc, a cég ügyvezetője a négy évvel ezelőtt átadott üzemcsarnok  tükörképét építették meg, s ezzel annak alapterülete újabb 1400 négyzetméterrel bővült,  s ezzel újabb munkahelyeket is teremtettek a városban. Kitért arra is, a barnamezős, közel 200 millió forintos, uniós támogatás felhasználásával megvalósult beruházás eredményeként a közel másfél hektáros telephelyükön  5000 négyzetméteren folyik a termelés. Az új üzemcsarnok  is tovább fejleszthető, a jelenlegivel azonos nagyságú építhető még hozzá.


Az új csarnokban a  villamos berendezések gyártásához szükséges előszereléseket végzik. A földszinten a kapcsoló- és vezérlőszekrények összeállítása történik. Az oldalhajókban az anyagraktár kapott helyet, amelynek hiánya az utóbbi években jelentősen megnehezítette a munkájukat, a 600 négyzetméter alapterületű galérián pedig a az elektronikai üzem  műhelyei, raktárai kaptak helyet


Az épület hűtése és fűtése környezetkímélő módon talajszondás hőszivattyúval történik, a  melegvizet pedig napkollektorok segítségével állítják elő.


A cég termékei 65-80 százalékát exportálja. Legfontosabb vevői között gép- és berendezésgyártók ugyanúgy megtalálhatóak, mint autó-, élelmiszer-, cement-, mész- és környezetipari cégek, ipari technológiákat alkalmazó termelő vállalkozások, és egyebek mellett automatizált magas raktárak.

Utoljára frissítve: 2015-05-22 23:44:24

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>