. Ma Ervin napja van.
Újabb körforgalmi csomópont épül Pécsen
2021-06-21 01:27:52
Újabb körforgalmi csomópont épül Pécsen

Újabb körforgalmi csomópont épül Pécsen

Június 21-én megkezdődnek az új pécsi Vásárcsarnok közelébe tervezett körforgalom kivitelezési munkálatai.

A június 21-én induló fejlesztés részeként az 58-as számú főúton elhelyezkedő felüljáró lábánál egy új, négyágú körfogalmat alakítanak ki, amelyről megközelíthető lesz az új  vásárcsarnok belső parkolója,  a buszpályaudvarra innen térnek be a távolsági buszok, levezeti az Ipar utca átmenő forgalmát, valamint a BIOKOM parkolóját lehet róla megközelíteni..Az új csomópont kellő forgalomáteresztő képességének köszönhetően biztonságosabbá válik az Ipar utca környéke. A tervek szerint az úk körforgalmi csomópont két ütemben. június 21. – augusztus 8., valamint. augusztus 9. – szeptember 12. között valósul meg. A fejlesztés I. ütemében várható forgalomkorlátozások (2021. június 21. – augusztus 8.)

Mindezek értelmében  június 21-én reggel 8:00 órától új ideiglenes forgalmi rend lép életbe az Ipar utcában, ami egyirányúvá válik. A kelet-nyugati irányú, azaz a felüljáróról (Alsómalom utca felől) lehajtó forgalom, valamint Batthyány utca felől az Ipar utca irányába érkező forgalom számára megengedett lesz az áthajtás, míg a Vasútállomás (Kálvin utca) irányából a Bajcsy-Zsilinszky utca – Ipar utca csomópontba érkező járművek kizárólag a Bajcsy-Zsilinszky utca irányába folytathatják útjukat.

Az egykori Boccaccio diszkó parkolója a munkálatok alatt is nyitva lesz, a korlátozások ideje alatt az Ipar utcában mindkét irányból megközelíthető marad. Az Ipar utcai TÜKE Busz Zrt. buszmegállót érintő járatok továbbra is a Kálvin utcai ideiglenes megállókban állnak meg,a munkálatok nem érintik a helyi járatú buszközlekedést.

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>